Скопље од сталног дописника „Новости“

Разноврсност гурманских ђаконија, уз музичку забаву, на Првом фестивалу уличне хране – „Укус Скопља“, на отвореном, у прексрасном амбијенту централног Градског парка, овог викенда у главном граду Северне Македоније, посебно је зачињен понудом чувених лесковачких специјалитета на штанду скопске фирме „Лемис - „Скара Лесковац“, јединог увозника ориганалног роштиљ меса „Месокомбината“ из Србије.
Дводневни празник добре хране, пића и забаве за све узрасте, у организацији „Моментум инк“, ујединио је све гурмане на једном “пункту”.

На парковском платоу испред “Шкољке” у “кругу” 20-атак штандова скопских фирми са најразличитијим специјалитетима са роштиља, слаткишима, сладоледом, пицама, природним соковима, пивом... уз добру музику и “шиз” младих и оних нешто озбиљнијих, Скопљанцима и њиховим гостима зачиерн је празнични викенд за "памћење и понављање”.

Суботњим и недељним програмом од 11 часова до игранке у сутон, између осталог пружене су и неке корисне информације о храни уз поучне савете и куварске “трикове” за слане и посластичарске рецепте.

Прочитајте још: Лесковачка "Роштиљијада": Пљескавица за доручак, па опет за вечеру

У зависности од афинитета – ко изблилза – неко са ћебенцета издаље на парковским травњацима, уз гурмански сендвич и чашу пића за освежење, масовно учешће на фестивалу “Укус Скопља”, сваком је донело нешто ново, занимљиво, примамљиво, уз ритам музичког избора са “бине” у “Шкољци”.


– Овај дводневни догађај је ујединио најбоље мајсторе добре хране из скопских сендвичарница и ресторана, чији сочни специјалитети никога нису оставили равнодушног. Дегустирана је разноврсна улична храна, уз препуштање чаробном споју зачина, арома и различитих укуса специјалитета, који дефинитивно задовољавају апетите свих учесника фестивала, потврдили су организатори.Како истичу главни циљ фестивала је “рафинирање наше заједнице у сваклом погледу”.


– „Укус Скопља“ има и своју образовну страну, велики број учесника у програму на делу приказује и показује припрему својих врхунских кулинарских вештина и демонстрацијом интересатних начина припреме по рецептима и едукативне презентације о храни и њеном утицају на здравље. Из „Шкољке“ у Градском парку у Скопљу понуђени су корисни савети за све узрасте, па чак и за оне најмлађе – будуће гурмане!, задовољни су организатори.Лесковачки роштиљ за почетнике и „повратнике“

- Поред нескривеног искреног задовољства почетника, одушевљење “повратника” који репризирају потражњу наших пљескавица на штанду, најбоља су потврда квалитета понуде “Лесковачке скаре” и на овом Првом фестивалу “Укус Скопља”, где смо са радошћу прихватили учешће. Уз све урађено и приказано, поучени неким искуствима сасвим је сигурно да ћемо са организаторима већ за други фестивал предложити и додатно богатију, разноврснију понуду не само хране него и музичких забављача, од плесачица до незаобилазних трубача, каже Саша Огњановић из скопске фирме “Лемис – Скара Лесковац”.