Припадници Министарства унутарашњих послова Кантона Сарајево (МУПКС) су, по налогу Тужилаштва КС, ухапсили Дарија Делибашића, сина легендарног кошаркаша Мирзе Делибашића, осумњиченог да је учествовао у отмици турског држављанина.


Портпаролка Тужилаштва КС Азра Бавчић рекла је за Фену да се осумњичени тренутно налази на криминалистичкој обради у МУП-у КС, после које ће, у законском року од 24 сата, бити предат у надлежност Кантоналног тужилаштва.


Делибашић се сумњичи да је 20. априла учествовао у отмици Турчина Тамера Килерџија, једног од власника наргила бара "Махала" у Сарајеву, додаје Фена позивајући се на наводе медија.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СЛУЧАЈ "ПРВА ЗЕМУНСКА ОТМИЦА" ПРЕД СУДОМ - Отац се бори за истину о смрти сина: Желим да сазнам ко је скривао доказе


Како објашњава, наоружане особе су у насељу Пејтон на Илиџи пресреле Килерџија, који се налазио у путничком аутомобилу.


Претећи ватреним оружјем извеле су га из возила, свезале и држале заробљеног до наредног дана када су га оставили у сарајевском насељу Отока. Од њега су тражили милион конвертибилних марака.


Делибашић је привођен и раније у вези са истим случајем, али није било законског основа за његово задржавање, па је пуштен.