Функционер Демократског фронта: Лажне најаве инвестиција на северу Црне Горе подстичу исељавање

М. Дробњак

петак, 17. 05. 2019. у 13:32

Функционер Демократског фронта: Лажне најаве инвестиција на северу Црне Горе подстичу исељавање

Фото: М. Дробњак

Члан председништва Демократске народне партије Владислав Бојовић сматра да је привреда на северу земље брутално уништена и опљачкана

ПЉЕВЉА – Никада слика живота на северу Црне Горе није изгледала овако суморно и обесхрабрујуће као сада. Тога је очигледно свестан и сам Душко Марковић и због тога се опет прибегава манипулацији, саопштио је Владислав Бојовић, члан председништва Демократске народне партије и функционер Демократског фронта додајући да делује цинична и за здрав разум просто увредљива премијерова најновија најава инвестиција у северном региону, од којих наравно да неће бити ништа, док год је ова власт на сцени.


Прочитајте још:НЕ ЗАНИМА ИХ ПОРАСТ ОБОЛЕЛИХ ОД КАРЦИНОМА: Скупштина Црне Горе одбила утврђивање последица НАТО злочина


- Привреда на северу је управо захваљујући овој владајућој гарнитури брутално уништена и опљачкана, а бројни ресурси су заробљени и девастирани у корупционашким диловима и криминалним пословима, како би се појединци обогатили, а већина грађана довела у ситуацију да једва саставља крај са крајем - каже Бојовић.

Према његовим речима у недостатку било чега чиме би ова Влада могла да се похвали, отварање погона за производњу минералне воде „Рада“ у Бијелом Пољу недавно је од стране Душка Марковића, а онда и у режимским медијима, представљено као историјска инвестиција у северном региону.


Прочитајте још:
ЕКОНОМСКО ДРЖАВЉАНСТВО ЦРНЕ ГОРЕ: Први пасош ће добити улагач у Колашину?


- Испоставило се да је она омогућила запослење свега 13 радника, укључујући директорицу, од којих је већина била у радном односу-казао је Бојовић и додао да ни увоз флаширане воде у Црној Гори и поред ове „историјске“ инвестиције и толико природних изворишта није смањен.

Бојовић истиче да ништа нема ни од обећаног другог блока Термоелектране Пљевља, цементаре и пелетаре у Пљевљима, нити је помпезно најављени Сименс дошао у Бијело Поље, нити је отворена млекара у Павином Пољу, при чему су милиони из Абу Даби фонда очигледно завршили у нечијим џеповима...

- Крак аутопута од Подгорице до Матешева који се још увек гради, уз пробијање свих рокова и драстично увећање првобитне цене радова, не би ли појединци који стоје иза највећих грађевинских компанија ставили што више милиона државног новца у свој џеп, док ће грађани као порески обвезници тек покривати настале дугове, свакако није нешто што може привући озбиљне инвеститоре - казао је Бојовић.

Према његовим речима од непријатељске политике ове власти према Србији и у погледу чињенице да се инвестиције из Србије просто не дозвољавају у Црној Гори (пример је Лука Бар), највећу штету има сама Црна Гора и њени грађани.

- Уместо да гради стратешку привредну сарадњу са Србијом и Републиком Српском, дакле са онима који су нам најближи, ова власт све чини да нанесе неповратну штету тим односима, а самим тим и својим грађанима-казао је Бојовић.

Према његовим речима управо овакве и сличне лажне најаве наводних инвестиција довеле су до тога да се север убрзано гаси и и да се млади људи, изгубивши сваку наду, масовно одсељавају.

-Довољно је навести драматичан проблем недостатка медицинског кадра на северу Црне Горе, посебно лекара специјалиста, нпр. у Пљевљима и Бијелом Пољу, па схватити да ли је ова тродеценијска власт стратешки планирала развој или уништавање и пустошење севера - закључио је Бојовић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације