Пријаве против 10 лица, оштетили буџет за 89.000 евра

Танјуг

среда, 15. 05. 2019. у 17:18

Пријаве против 10 лица, оштетили буџет за 89.000 евра

Фото Depositphotos

Црногорска полиција је поднела кривичне пријаве против 10 особа из више црногорских општина због сумње да су оверавали исправе са лажним подацима, њима ликвидирали предузећа и том приликом оштетили буџет за 88.811 евра
Црногорска полиција је поднела кривичне пријаве против 10 особа из више црногорских општина због сумње да су оверавали исправе са лажним подацима, њима ликвидирали предузећа и том приликом оштетили буџет за 88.811 евра.

Они су, како се сумња, ова кривична дела починили тако што су у својству оснивача привредних друштава навели нотаре да овере неистините изјаве у којима је потврђено да су измирене све обавезе које су та привредна друштва имала према повериоцима, запосленима и Пореској управи, а затим су такве изјаву са неистинитим садржајем употребили приликом подношења захтева Пореској управи за покретање поступка добровољне ликвидације привредних друштава чији су оснивачи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  HAPŠENjA U ROŽAJAMA: Jedan švercovao azilante, drugi drogu

Таквим поступањем они су оштетили буџет за готово 89 хиљада евра. Пет лица је осумњичено за кривично дело навођење на оверавање неистинитог садржаја, а пет за фалсификовање службене исправе, наведено је у саопштењу Управе полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације