Становници малог места у Хрватској власници највеће флоте на Јадрану

Танјуг

недеља, 12. 05. 2019. у 23:59

Становници малог места у Хрватској власници највеће флоте на Јадрану

Print screen Youtube / Lastor

Како се наводи, 70 породица овог малог места су имућни бродовласници и држе чак 75 одсто укупне националне фиоте те врсте пловила
Становници места Крила Јасенице које се налази између Омиша и Сплита имају највећу туристичку флоту на Јадрану вредну две милијарде куна (око 269 милиона евра), запошљавају 2.000 људи и по сезони имају приход у просеку око два милиона куна по броду (око 269.000 евра).


"Готово нема ниједног који вреди мање од пола милиона евра, најновији коштају и више од три милиона евра, а заједнички би могли да вреде нестварних две милијарде куна. Статистички, сваки четврти становник овога места власник је једног крузера", наводи Јутарњи лист.


Како се наводи, 70 породица овог малог места су имућни бродовласници и држе чак 75 одсто укупне националне фиоте те врсте пловила.


"Ту им није крај, сваке године избаце од 10 до 20 нових хотела на таласима, а сва мала бродоградилишта затрпана су наруџбама и неколико година унапред", наводи лист.


Додаје се да су за разлику од хотела на копну бродови Криљана распродати од априла до средине октобра.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Kiša

13.05.2019. 09:33

Neka im je Sa srićom a Koliko su Pokrali od Srba koje su Proterali iz tog Mista . O tome nitko negovori.