ЕКСПЛОЗИЈА У САМОСТАНУ: Свештеник тешко повређен

Танјуг

11. 05. 2019. у 13:17

 ЕКСПЛОЗИЈА У САМОСТАНУ: Свештеник тешко повређен

Кућа у којој је избио пожар (Фото: СЗС Тиват)

Свештеник Ј. Ј. (71) тешко је повређен у експлозији у самостану Госпа од милости у насељу Калуђеровина у Тивту и пребацен је у Клинички центар Црне Горе (КЦ ЦГ) у Подгорици
Свештеник Ј. Ј. (71) тешко је повређен у експлозији у самостану Госпа од милости у насељу Калуђеровина у Тивту и пребацен је у Клинички центар Црне Горе (КЦ ЦГ) у Подгорици.

Како наводи РТЦГ, претпоставља се да је узрок пожара плинска боца из шпорета у кухињи објекта.

"Тиватска служба заштите и спасавања (СЗС) примила је у 5.19 позив да је у кући у Калуђеровини дошло до експлозије и пожара. На лицу места ватрогасци су затекли повређену особу и пожар у разбукталој фази. Ватрогасци су веома брзо ставили пожар под контролу а гашење је трајало до седам сати. Екипа Хитне помоци збринула је повреденог, а припадници ОБ Тиват врше увидај“, саопштио је начелник СЗС Тиват Зоран Барбић.

Према незваничним сазнањима, експлодирала је плинска боца из шпорета у кухињи објекта који користе свештеници самостана.

У пожару је причињена значана материјална штета. Претпоставља се да је узрок експлозије и пожара цурење гаса уз употребу отвореног пламена.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације