Због сумње да је починио кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи полиција је у Рожајама ухапсила Н. К. (40), из овог града.

Поступајући на основу оперативних информација полиција је контролисала возило којим је управљао Н.К. а у којем су затекли тражиоце азила, пет страних држављана – три одрасле особе и двоје деце.

Н.К. је, како се сумња, сходно претходном договору, у Рожајама преузео наведене тражиоца азила и имао је намеру да их, за новчану надокнаду, илегалним путем пребаци односно прокријумчари на територију Србије. Он је, уз кривичну пријаву, приведен државном тужиоцу у ОДТ у Рожајама.

Прочитајте још - Црногорци ухапшени са 60 кг марихуане


Полиција је у Рожајама реализовала акцију која је била усмерена на сузбијање уличне продаје дроге. Полицијски службеници су, сходно оперативним сазнањима, лишили слободе А.Д. (42) из Рожаја, због сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Непосредно пре хапшења А.Д. је, како се сумња, једном малолетном лицу старом 16 година продао два паковања марихуане. Приликом покушаја бекства од полиције А.Д. је одбацио шест паковања марихуане, тежине 12,8 грама, а која је, сходно сумњама, била намењена уличној продаји на подручју Рожаја.

Полицијски службеници су изузели одбачену дрогу и она ће бити упућена Форензичком центру ради вештачења. Осумњичени А.Д. је, уз кривичну пријаву, приведен државном тужиоцу у ВДТ у Бијелом Пољу.

М. СЕКУЛОВИЋ