Фронтовци на информативном

В. Кадић - С. Ђокић

08. 05. 2019. у 20:36

Фронтовци на информативном

Фото Архива "Новости"

Уочи изрицања пресуде оптуженима за покушај "државног удара" у Вишем суду у Подгорици функционере и присталице ДФ полицијски инспектори испитивали где ће бити 9. маја

ВЕЋ данима у Подгорици, као и другим крајевима Црне Горе, расту тензије, уочи изрицања пресуде оптуженима за покушај "државног удара", а додатно су их подизале изјаве оних који чекају пресуду, као и представници власти. Полиција је у среду у неколико градова позивала на информативне разговоре функционере ДФ, али и обичне грађане који имају било какав контакт са Мандићем или Кнежевићем.

- Полиција је позвала мене и моју секретарицу Дарку Ћосовић на информативни разговор. Казао сам да је сваки члан Нове српске демократије спреман и животима, уколико буде потребно, да брани нашег брата и пријатеља Андрију Мандића. Рекао сам да ће у току изрицања пресуде за монтирани процес велики број наших чланова бити у страначким просторијама у Никшићу - каже Јанко Милатовић, председник општинског одбора НСД.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мандић: Имамо план за одбрану од хапшења

На Цетињу је на информативни разговор позван Спасоје Вујовић са Чева.

- Саопштио сам им да сам у добрим односима са лидерима ДФ и да сам спреман да им помогнем у сваком тренутку. Где ћу бити на дан изрицања пресуде то је моја лична ствар, али сигурно пријатеље нећу оставити на цедилу - каже Вујовић.

Из Демократске народне партије поручују да се надају да ће Виши суд смоћи снаге "да сачува свој дигнитет, и донесе ослобађајућу пресуду за Мандића, Кнежевића и све остале из Црне Горе и Србије, који су ни криви ни дужни, улетели у намештени сценарио "државног удара", и режимску "јефтину режију".

Председништво Демократског фронта одлучило је да на дан изрицања првостепене пресуде не организују јавна окупљања, него да се окупе у страначким просторијама у свим општинама где ће чекати даља упутства. Прича се да није искључено окупљање присталица Фронта испред кућа јавних функционера за које у ДФ сматрају да стоје иза пресуде против Мандића и Кнежевића.

Судија Вишег суда у Подгорици Сузана Мугоша саопштиће данас у 9 часова пресуду. Окривљени су лидери ДФ Андрија Мандић и Милан Кнежевић, возач Михаило Чађеновић, руски држављани Едуард Шишмаков и Владимир Попов, као и деветоро српских држављана - Милош Јовановић, Немања Ристић, Предраг Богићевић, Братислав Дикић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић, Драган Максић и Србољуб Ђорђевић. Њима се на терет ставља да су планирали да уз оружје нападну окупљене грађане испред Скупштине Црне Горе, заузму зграду парламента, прогласе изборну победу и убију тадашњег премијера Мила Ђукановића, а све, наводно, са циљем да спрече чланство Црне Горе у НАТО.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Потези ДФ зависе од намере власти

ПОЛИЦИЈА СПРЕМНА

Готово је сигурно да ће бити спроведене појачане мере безбедности испред државних институција, посебно судова.

- У случају обезбеђења специјалног државног тужиоца Саше Чађеновића и судије Вишег суда Сузане Мугоше уочи изрицања пресуде поступаћемо по закону, одговорно и ефикасно, сходно свим изазовима - поручили су из Управе полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)