У ЖУПИ НИКШИЋКОЈ ПЕКЛА СЕ РАКИЈА ЗА ПРАЗНИКЕ: Мирисале дуње из пуног казана

В. КАДИЋ

субота, 04. 05. 2019. у 07:07

У ЖУПИ НИКШИЋКОЈ ПЕКЛА СЕ РАКИЈА ЗА ПРАЗНИКЕ: Мирисале дуње из пуног казана
Освојио је мирис дуњеваче и јабуковаче питомо село Ливеровићи у Жупи никшићкој изнад истоименог језера

ОСВОЈИО је мирис дуњеваче и јабуковаче питомо село Ливеровићи у Жупи никшићкој изнад истоименог језера, имању Милинка Ћипранића, вредног домаћина, који је плодове минуле јесени тек уочи Васкрса "стрпао" у "веселу машину" из које су потекле капи домаће ракије о чијем квалитету ће се тек чути.

- Цугни овај лек, прави је мелем - дочекује нас расположени Милисав, који с поносом прича о квалитету његове ракије.

- Добра, нема шта! Вала ћемо је рекламирати у Албанији. Чуће се за њу с оне стране Проклетија - каже професор српског језика Светозар Ћираковић, који код комшија предаје српски, јер му је у Црној Гори забрањено.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СВАНУЛО МУ ПОСЛЕ ГУБИТКА ПОСЛА: Спас нашао у ракији, а није пијанац

Ту је и његов брат Драган, који је такође проверени дегустатор иако му је пиво главни производ, таман као и његовим пријатељима Чарлију Влаховићу и Драгану Шурбатовићу. Новинар "Политике" Раде Вукићевић нема замерки на квалитет ракије, исто као Никола Лалатовић и Владо Мандић.

- Лепо је уочи Васкрса радовати се новим плодовима. Очекујемо и ову годину родну. Увек се око казана започиње прича која је ракија најбоља, а ја кажем - она што је у грлу! Не производим је да бих зарадио, већ да бих је са пријатељима попио, каже Милинко, док неуморно облеће око "веселе машине".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације