ДФ О ПРЕСУДИ ЗА ДРЖАВНИ УДАР: На робију нeћемо да идемо!

В. КАДИЋ

петак, 26. 04. 2019. у 07:43

ДФ О ПРЕСУДИ ЗА ДРЖАВНИ УДАР: На робију нeћемо да идемо!

ДФ не пристаје на "судско-тужилачку фарсу"

Андрија Мандић поводом пресуде у случају "државни удар" рекао да је отпор неминован. Лидери ДФ поручили да су спремни да своје главе положе, али и да их "скину некоме"

ИЗЈАВА Андрије Мандића, српског лидера у Црној Гори, који је на премијерском сату рекао Душку Марковићу, председнику Владе Црне, да он, Милан Кнежевић и Михаило Чађеновић, оптужени за покушај државног удара, после пресуде 9. маја, неће дозволити да их било ко води у затвор, већ су спремни да своје главе положе, али и "скину некоме", изазвала је негодовања у владајућој коалицији.

Мандић је у четвртак саопштио да у ситуацији када "приватни суд породице Ђукановић" указује јасну намеру да његове саборце и њега, како наводи, на правди Бога, стрпа у затвор, њихов отпор је неминован.

- Не пристајемо да ова судско-тужилачка фарса добије пројектовани крај тако што ћемо невини бити осуђени и мирно пристати да завршимо у приватним затворима породице Ђукановић. Стога, наш отпор је праведан у складу са Божјом и са људском правдом. Никоме не желимо зло, али ћемо се од зла бранити. То је изнуђени избор од кога се не може одустати - каже Андрија Мандић. - Управо нам и Свети Николај Жички говори да не постоји лична, природна самоодбрана, већ свесни чин жртве за вредности које су старије од наших живота. Спремни смо за ту одбрану. Рука је одлучна и дугачка, и верујемо да ћемо успети да зауставимо бешчасни наум режима, који је, како смо обавештени, већ донео одлуку. Ако нас спрече и ако нам то не пође за руком сигурни смо да ће то урадити неко други.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - МАНДИЋ ПОРУЧИО МАРКОВИЋУ: Ако лидери ДФ-а буду ухапшени ''летеће главе''

За наводни покушај државног удара 16. октобра 2016. на дан парламентарних избора у Црној Гори поред чланова Демократског фронта оптужено је још 11 особа, држављана Србије и Русије. Пресуда је заказана за 9. мај у 9 часова у Вишем суду у Подгорици.

ПРЕМИЈЕР

НА поруку коју је у парламенту упутио Мандић одговорио је премијер Марковић:

- Ако смо у 21. веку дошли дотле да се у политичким неслагањима прети скидањем глава, онда онај који ће да скида главе нека се спреми за то. И онај који ће да брани своју главу нека се такође спреми.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације