АКЦИЈА ЕВАЗИЈА: Седам банкрота, буџет тањи за 78.000 евра

М. С.

25. 04. 2019. у 16:36

АКЦИЈА ЕВАЗИЈА: Седам банкрота, буџет тањи за 78.000 евра

Илустрација
Фото: Depositphotos.com

Они су, како се сумња, ова кривична дела починили на начин што су као оснивачи и извршни директори привредних друштава, навели нотаре да овере изјаве у којима је наведено да су измирене све обавезе
Припадници Управе полиције - Одсека за борбу против организованог криминала и корупције су у садејству са службеницима Одсека за сузбијање привредног криминалитета, спроводећи мере и радње у оквиру плана активности Оперативног тима за спречавање и откривање починилаца кривичних дела утаје пореза и доприноса, недозвољене трговине и кријумчарења, у оквиру оперативног плана „Евазија", надлежном државном тужиоцу поднели кривичне пријаве против седам лица за седам кривичних дела, саопштила је у четвртак Управа полиције Црне Горе.

- Наиме, службеници ова два одсека су поднели оријаве спроводећи наведене активности у делу који се односи на незаконитости правних и физичких лица у поступку скраћеног поступка добровољних ликвидација привредних друштава, против В.Л. из Пљеваља оснивача фирме „АС 2004", Д.Ц. из Пљеваља оснивача фирме „Castello", Д.Ш. из Пљеваља оснивача фирме „Ekopak.com", А.М. из Пљеваља оснивача фирме „Mahic-in-ir", М.Г. из Пљеваља оснивача фирме „Зеница", А.В. из Жабљака оснивач фирме „ДС Нет" и Г.Ђ. из Берана власница и извршна директорица у правном лицу „Evro Tours", због постојања основане сумње да су починили седам кривичних дела навођење на оверавање неистинитог садржаја.

Прочитајте још - ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ: Заплењен арсенал на Жабљаку, одузете пушке у Бијелом Пољу (ФОТО)


Они су, како се сумња, ова кривична дела починили на начин што су као оснивачи и извршни директори привредних друштава, навели нотаре да овере изјаве у којима је наведено да су измирене све обавезе које је су та привредна друштва имала према повериоцима, запосленима и Пореској управи, а затим су такве изјаву са неистинитим садржајем употребили приликом подношења захтева Пореској управи за покретање поступка добровољне ликвидације привредних друштава чији су оснивачи и извршни директори, објашнхава Управа полиције Црне Горе, из које наглашавају да је причињена укупна штета према буџету у износу од 78.351 евра.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације