Јовица Лончар из Пљеваља, који је заједно са Душком Шарићем, братом Дарка Шарића својевремено хапшен и оптужен за прање око 20 милиона евра стеченох шверцом наркотика, добиће на име накнаде нематеријалне штете због неоснованог лишења слободе од 11. маја 2011. до 23. априла 2014. године, од државе Црне Горе, односно од њених грађана 105.200 евра.


Наиме, Виши суд у Бијелом Пољу потврдио је пресуду Основног суда у Пљевљима, одбацивши жалбу заштитнице имовинско правних интересе Црне Горе, која ће Лончару морати да исплати и 1.487 еура на име трошкова.


Да подсетимо, оптужницу против Шарића и Лончара 2012. године подигла је тадашња специјална тужитељка Ђурђина Ивановић, а после ослобађајућих пресуда у Специјалном одељењу Вишег суда у Бијелом Пољу, они су ослобођени и пред Апелационим судом Црне Горе 2017. а пред Врховним судом прошле године.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НИСУ КРИВИ ЗА ПРАЊЕ ПАРА: Апелациони суд донео одлуку о Пљевљацима Душку Шарићу и Јовици Лончару


Пред Вишим судом у Бијелом Пољу на одлучивању се налази и пресуда Основног суда у Пљевљима, којом је држави наложено да му као накнаду штете за плате које му нису исплаћиване за време док је неосновано био у притвору исплати још 126.000 евра као накнаду штете, уместо тражених 136.000 евра.


Душку Шарићу је Основни суд у Пљевљима на име неоснованог притвора досудио 103.000 евра одштете, и та пресуда „чека“ правоснажност.