ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ: Заплењен арсенал на Жабљаку, одузете пушке у Бијелом Пољу (ФОТО)

М. С.

23. 04. 2019. у 16:25

ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ: Заплењен арсенал на Жабљаку, одузете пушке у Бијелом Пољу (ФОТО)

Жабљак, оружје ФОТО Управа полиције

Полиција је на Жабљаку, предузимајући активности проналажења и заплене оружја у илегалном поседу грађана, у пет одвојених активност код пет лица пронашла и одузели већу количину оружја и муниције

Полиција је на Жабљаку, предузимајући активности проналажења и заплене оружја у илегалном поседу грађана, у пет одвојених активност код пет лица пронашла и одузели већу количину оружја и муниције. Кривичним пријава процесуирана су четири лица док је против једног лица поднет захтев за покретање прекршајног поступка.

Полиција је у координацији са Основним државним тужилаштвом у Пљевљима, а поступајући по претходно прибављеним наредбама судије за истрагу Основног суда у Пљевљима, извршила претресе на пет локација које користе Д.Г, В.В, А.В, Л.К. и Ж.К. Полиција је приликом ових претреса пронашла и одузела осам пушака, три пиштоља, револвер, као и 117 комада муниције различитог калибра. Такође, овом приликом је одузета и одређена количина бездимног барута и каписли за пуњење ловачке муниције. Полиција је од Д.Г. одузела пиштољ марке „Црвене Застава“ М-57, цал. 7,62мм за који Д.Г. има оружни лист, из превентивних разлога.

Прочитајте још - ВЕЛИКА ЗАПЛЕНА ПОЛИЦИЈЕ: Скривао нелегално оружје у породичној кући

О свему је обавештен државни тужилац у ОДТ у Пљевљима који је наложио да се против Д.Г,В.В, А.В. и Л.К. поднесу кривичне пријаве у редовном поступку због постојања основане сумње да су починили четири кривична дела недозвољено држање оружја и експлозивних материја.Против Ж.К. ће надлежном суду бити поднет захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из Закона о оружју.

ЗАПЛЕНА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: ОДУЗЕТЕ ПУШКЕ

Припадници Центра безбедности Бијело Поље су, поступајући на основу наредбе судије за истрагу Основног суда у Бијелом Пољу извршили су претрес стана и других просторија које користи Ж.К. (31). Приликом претреса полиција је пронашла и одузела од В.К. (58), сродника Ж.К, пушку М-48, ловачку пушку цал. 16 милиметара и муницију, у илеганом поседу. О догађају је обавијештен надлежни тужилац.

Бијело Поље, оружје ФОТО Управа полиције

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

buda

23.04.2019. 22:00

sve sami trofeji...Cime se oni hvale.Ovo ce zavrsiti na zidovima raznoraznih nacelnika, kao i mnogi do sada.