Премијер Северне Македоније Зоран Заен изјавио је да ће кандидат владајуће коалиције СДСМ-ДУИ Стево Пендаровски у другом кругу председничких избора победити са 100.000 гласова предности, преноси македонски лист Вечер.


"Резултат (првог круга) је танак, али очекујемо више. Ви сте моја душа, мој народ и логично је да постоји такав осећај. Али треба да будемо задовољни мада смо очекивали више гласова, али добро је, победили смо“, истакао је Заев током грађанске трибине у скопској општини Карпош.


Он је рекао да је најинформисанији човек, те поручио грађанима, „ако они не знају, он зна да ће њихов кандидат победити у другом кругу са 100.000 гласова предност у односу на кандидат опозиционог ВМРО-ДПМНЕ Гордану Сиљановску Давкову“.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПРЕДСЕДНИЧКИ ИЗБОРИ У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: У други круг иду Пендаровски и Давкова


Сви заслужују да победимо, али ће доћи време и када ћемо губити, а и зато ћемо бити спремни“, закључио је Заев.


Он је најавио „чистке“ након избора у свим политичким и партијским ешалонима. Коалициони партнери већ су почели да оптужују једни друге због лоших изборних резултата.


Социјалдемократски савез оптужује албанског партнера ДУИ да је такав резултат показатељ њихове моћи на терену, док из редова ДУИ кажу да ће се у другом кругу видети снага њихове странке.


Са друге стране, кандидат ВМРО-ДПМНЕ Гордана Сиљановска Давкова, коментаришући најављену „чистку“ премијера Зорана Заева, на свом твитер налогу је написала „Чудим се одакле смрди риба?! Народ ће вам испоручити метлу 5. маја“.