УБИСТВО Которанина Веселина Вукотића (69), испред његове куће, поново је отворило ране у застрашујућем сукобу две которске криминалне групе - "шкаљараца" и "кавчана". Овог пута животом је платио отац двојице младића који слове за вође тзв. шкаљарског клана Јована и Игора.

Веселина је засад непозната особа убила из пиштоља, испаливши му у груди осам метака, не остављајући наду да би могао да преживи. Сви напори которских лекара да га спасу били су узалудни.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОПСАДНО СТАЊЕ У КОТОРУ: Тражи се убица оца вођа "шкаљарског клана", полиција претресла свако возило и пролазнике

- Има ли краја овоме лудилу - питају се по ко зна који пут Которани, видно узнемирени убиством суграђанина Веска Вукотића.

Како "Новости" незванично сазнају, убица је носио качкет на глави, а претходно је у близини куће чекао Веселина да се појави.

- У тренутку када је изашао из блиндираног аудија у њега је сасуо кишу метака. Убица се пешке удаљио са места злочина, где га је чекала екипа и аутомобил за бег - наводе незванично у истрази.

За време увиђаја полиција је блокирала град, претресала грађане и аутомобиле, али никаквих резултата до закључења овог броја није било. Како сазнајемо, узети су снимци са камера на објекту Вукотића, али и околних зграда и приватних кућа.

Саговорник "Новости" каже да све околности указују да је убица, осим што је дуго и пажљиво пратио Веселиново понашање и његове навике, веома добро испитао и терен и нашао најпогоднији моменат да свој наум претвори у крвави пир.


Јовица Вукотић


Иначе, Јовица Вукотић, син убијеног Веселина, налази се у затвору у Београду. Доводи се у везу са групом Луке Бојовића. Он је септембра прошле године ухапшен у Турској и испоручен Србији, јер имао држављанство наше земље. Пре два месеца њега је Виши суд у Београду правоснажно осудио на 15 месеци затвора због коришћења фалсификованог македонског пасоша са његовом сликом, али на име Георги Андонов.

Полиција у Црној Гори браћу Вукотић тражи због покушаја убиства двојице припадника супростављеног "кавачког" клана - Милоша Радоњића и Војина Ступара.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПУЦЊАВА У КОТОРУ: Убијен Веселин Веско Вукотић, отац "шкаљараца"

ВИШЕ ОД 30 УБИЈЕНИХ

НЕСТАНАК око 300 килограма кокаина у шпанском граду Валенсији пре скоро пет година поделио је "тврде момке" два которска насеља. Стан из којег је дрога нестала припадао је, како се спекулисало Горану Радоману са Цетиња, који се у том тренутку налазио у притвору на Куби због саобраћајне незгоде. Говорило се тада да му је у ослобођењу, наводно помогао и славни Дијего Марадона.

Када се Радоман вратио у Валенсију, дрога је волшебно нестала, а први оперативни налази истраге указивали су на то да је робу однео један од "шкаљараца", како би наплатио небригу "сабораца" док је боравио у затвору. И тада је "пукло".

Са убиством Радомана у Београду 2015. године уследила је црна серија сурових обрачуна и ликвидација, која се до данас није завршила. Током свих ових година убијено је више од 30 младих људи. Настрадали су и недужни, који су се затекли у погрешно време на погрешном месту.