ПОПИЈЕМ чашу воде и то је све. Већ девет дана ништа нисам окусила, и немам намеру, посебно што се мој бунт против неправде дешава у данима Часног васкршњег поста. Лоше се осећам због свега што ми је направљено. Оптужена сам за нешто што нисам урадила и што ми никада не би пало на памет. Због стреса имала сам проблема са херпесом и другим кожним обољењима. Она моја мука која није могла стати под кожу изашла је на кожи.

Овако своје тренутно стање дочарава Новосађанка Бранка Милић, једна од 14 оптужених за покушај тероризма на дан парламентарних избора у Црној Гори 16.октобра 2016. године.

- Никакве реакције од надлежних у Подгорици и Београду нисам добила. Зид ћутања влада - каже за "Новости" Бранка Милић.

- Заиста ми је тешко, јер оволико времена бити одвојен од породице, пријатеља и слободе је лудило. Једини прозор у свет ми је мобилни, као и "вајбер", преко којих могу са породицом да се чујем.

Прочитајте још - БРАНКА МИЛИЋ ИЗ СРПСКЕ АМБАСАДЕ: Гладоваћу све док не умрем!

Она се у Амбасади Србије у Подгорици налази од 23. новембра 2018. године, када је незадовољна третманом судског већа Вишег суда у Подгорици напустила суђење и "преселила се" у ово дипломатско представништво.

У међувремену је обавештена да јој је судија Сузана Мугоша поново одредила притвор због опасности од бекства из Црне Горе.

Оптужницом СДТ за наводни покушај државног удара, поред Милићеве, обухваћени су Милош Јовановић, Немања Ристић, Предраг Богићевић, Братислав Дикић, Кристина Христић, Милан Душић, Драган Максић и Србољуб Ђорђевић.

Окривљени су и руски држављани Едуард Шишмаков и Владимир Попов, као и лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић, али и Михаило Чађеновић, возач ДФ. Поступак против преводиоца ДФ, Ананија Никића, води се одвојено. Пресуде ће бити изречене 9. маја.

Прочитајте још - Бранка Милић започела штрајк глађу у Амбасади Србије у Подгорици

ПРЕСУДА ВЕЋ ДОНЕТА

ЛИДЕР Нове српске демократије Андрија Мандић, такође један од окривљених у овом процесу, сматра да је пресуда "већ донета".

- Суђење је било један антисрпски процес, креиран у врху режима. Он је порука свима, посебно Србима - категоричан је Мандић. - Ради се о монтираном политичком процесу и тобожњем државном удару о коме нису били обавештени чак ни они који је требало да, наводно, буду жртве преврата.