ШВЕРЦ ИЗ АЛБАНИЈЕ: Заплењено 476 килограма дувана

М. С.

четвртак, 18. 04. 2019. у 10:41

ШВЕРЦ ИЗ АЛБАНИЈЕ: Заплењено 476 килограма дувана

Фото: Depositphotos

Службеници Управе полиције – Одељења граничне безбедности Тузи одузели већу количину резаног дувана

УПРКОС бројним запленама и хапшењина, не престаје шверц ретаниг дувана из Албаније у Црну Гору.

Службеници Управе полиције – Одељења граничне безбедности Тузи су, предузимајући мере и радње из своје надлежности, пронашли и одузели већу количину резаног дувана. Осумњичени за кривично дјело недозвољена трговина М. Н. (34) из Подгорице је ухапшен и биће предат надлежном тужиоцу, а заплењено је 476 килограма резаниг дувана.

Прочитајте још:Спречен шверц дувана код Пријепоља


Наиме, граничари из Тузи су, поступајући на основу оперативних информација да се са територије Републике Албаније кријумчари резани дуван, извршили обилазак реона кањона реке Цијевне. Том приликом су уочили исобу која у возило, недалеко од границе са Републиком Албанијом, пакује веће џакове и довози их у правцу једног објекта. Прегледом куће и помоћног објекта полицијски службеници су пронашли и одузели 24 већа паковања у којима се налазило 934 пвц паковања резаног дувана укупне тежине 476 килограма.

- М. Н. и пронађени дуван су предати службеницима Одсека за сузбијање привредног криминалитета ради даљег поступања. Криминалистичка обрада упућује на сумњу да је пронађени дуван прокријумчарен са територије Републике Албаније. О догађају је обавештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву који је наложио да се М. Н. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због основане сумње да је починио кривично дело недозвољена трговина, саопштила је Управа полиције Црне Горе.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације