ПРОТЕСТИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Бунт ће исказати блокадом

В. Вујновић

15. 04. 2019. у 11:15

ПРОТЕСТИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Бунт ће исказати блокадом
Организатори протеста "Одупри се" јуче окупили и групу грађана на централном тргу у Херцег Новом. Циљ окупљања је да чују жеље грађана и заједнички пруже отпор власти

ПОСЛЕ обиласка Будве, Котора и Тивта, покрет "Одупри се - 97.000" организовао је јуче и у Херцег Новом протест и окупљање на главном градском тргу. Говорили су чланови организационог одбора грађанских протеста Никола Грдинић, Драган Сошић, Мирсад Кургаш, Владан Шћепановић а из Херцег Новог Данијела Ђуровић (СНП).

Чуле су се старе поруке да је Херцег Нови један од ретких слободних градова у Црној Гори па су овде, како је речено, стигли да би преузели део те позитивне енергије и поделили је са свима у Црној Гори.

Драган Сошић објаснио је да је циљ организатора да на овим окупљањима чују грађане, да чују шта желе и како да наставе борбу за смену режима.

Прочитајте још: Покрет „Одупри се" 97 000 и у Пљевљима

- Циљ је да се ујединимо у циљу подизања грађанске свести и грађанске храбрости. Желимо да заједно са вама координирамо у свим градовима и пружимо отпор овом криминалу, да чујемо како бисмо у вашој локалној заједници могли да пружимо отпор, да договорамо заједничке акције грађанске непослушности. Које ће у наредном периоду бити снажне и показаће грађански бунт - рекао је Сошић.

Грађански бунт, према речима организатора, могао би ускоро бити исказан блокадом саобраћаја, блокадом инстутуција и система.

- То можемо само заједно - чуло се на протесту уз поруку да супротно "њиховом кукавичлуку грађани покажу храброст, а насупрот њиховим извештаченим лицима осмехе", баш као што то чине у Херцег Новом.

Окупљени су узвикивали пароле које су се и раније чуле - "Ми смо држава", "Ако се не боје, што нас онда броје" и "Не бој се - готов је".

Мирсад Кургаш из Организационог одбора покрета "Одупри се - 97.000" уверен је, како је рекао, да ће грађанима брзо сванути "без оних који су нас довели у ово црнило, који уништише државу и привреду, фабрике и хотеле".

Примера за лоше приватизације у Херцег Новом је можда највише, а оно што још треба бранити је институт у Игалу.

КО ПРЕДАЈЕ КОТОР?

ОРГАНИЗАТОРИ су рекли да су задовољни одзивом грађана у Тивту, Будви, а посебно у Котору. Независно од протестног окупљања "Одупри се 97.000" Которани су јуче организовали и скуп "Ко то предаје Котор?" и упутили позив Социјалдемократској партији (СДП), која учествује у власти, да повуче предлог за разрешење председника општине Владимира Јокића. О иницијативи ће се одборници изјашњавати на седници која је заказана за 24. април.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације