ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Четири раднице Основне школе "Ковачићи" из Сарајева погинуле су у саобраћајној несрећи када су са аутомобилом слетеле у Миљацку, на путу Сарајево – Пале.

Прочитајте још: САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА У ЗЕМУНУ: На пешачком прелазу аутомобил налетео на двоје деце

Како сазнајемо страдале су Мерима Балкић, Лејла Садиковић, Алмина Ћоровић и Мина Кадрић, чија су тела извучена из воде.

Према писању медија у Федерацији БиХ страдале су биле педагог, хигијеничарка и бивша директорица школе. Наводно су њих четири кренуле на сахрану бивше колегинице, када су из непознатих разлога слетеле с пута и сурвале се у Миљацку, код тунела Булози на подручју Источног Сарајева.

Прочитајте још: ТЕШКА САОБРАЋАЈКА: Погинуо таксиста

У Кантоналној ватрогасној бригади Сарајеву наводе да су им је несрећа пријављена око 13 часова, те да су одмах стигли на лице места како би покушали да помогну.

- Госпођа, која нас је позвала, рекла је да се возила у колони када је један аутомобил испред ње слетело у Миљацку. Тврдила је да познаје те особе, те да су се возиле на сахрану колегинице – рекао је дежурни диспечер.

У потрагу су се одмах укључили МУП РС, припадници Републичке управе Цивилне заштите, ватрогасци и Горска служба спасавања који су пронашли и из воде извукли три тела, док се за четвртим трага.

Информација о несрећи шокирала је целу школу, у којој је настава одмах обустављена.