НЕОБИЧАН ПРИЗОР: Медведица и медведићи у шетњи путем (ВИДЕО)

Танјуг

10. 04. 2019. у 19:15

НЕОБИЧАН ПРИЗОР: Медведица и медведићи у шетњи путем (ВИДЕО)

YouTube

Необичан призор маме медведице и два медведића како мирно шетају путем у пределу Рушице, на подручју шумског добра Нови Винодолски снимио је инжењер шумарства Зоран Турк, који је био у редовном обиласку терена
ЗАГРЕБ - Необичан призор маме медведице и два медведића како мирно шетају путем у пределу Рушице, на подручју шумског добра Нови Винодолски снимио је инжењер шумарства Зоран Турк, који је био у редовном обиласку терена.

Видео-запис је објавио Јутарњи лист, а Турк је тај сусрет за памћење описао речима:

"Мајка је била врло пажљива и будно је пратила медведиће с обзиром на то да су они још бебе и полако ходају. Зато сам и стигао све да сликам и снимим са сигурне удаљености, из аутомобила".

Прочитајте још - Медведић удомљен у загребачком ЗОО врту (ВИДЕО)

Објаснио је да мадведице младе носе између 28 и 32 недеље, а рађају се у брлогу током зиме. Када се роде, ове будуће моћне животиње теже свега 350 грама. С мајком проводе прву годину живота, а већ идућег пролећа се осамостаљују.

"Иако до пролећа медведићи већ довољно стасају да могу с мајком да напусте брлог, медведица их током топлог дела године још подучава како да траже храну и припрема за сналажење у медвеђем животу. Био је то стварно редак призор којем сам имао прилику да сведочим и на томе сам им захвалан", рекао је Турк.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације