БРАТСТВО Манастира Светог архангела Михаила на Михољској превлаци код Тивта захвалило је полицајцима који су одбили наређење претпостављених да руше крстионицу "Суза Његошева", која је подигнута на понту Острва цвијећа код Тивта.

- Овим путем желимо да се захвалимо свим припадницима полиције Црне Горе који су одбили да учествују у рушењу наше светиње, као и онима који су учествовали у походу на нашу светињу, али нису хтели да уђу насилно на манастирско имање - објављено је на фејсбук-страници манастира. - Хвала свима који су ради свештеног страха и поштовања светиње чојствено и као прави наследници црногорског достојанства сачували свој витешки образ.

Прочитајте још: РУШЕЊЕ КРСТИОНИЦЕ ПОДИГЛО ТЕНЗИЈЕ: Молитвом бране „сузу Његошеву“

Колико је полицајаца одбило да асистира извршитељима, још се прецизно не зна, мада се помиње бројка од њих тридесетак. Наводно су неки од њих скинули и део опреме и одустали од акције. Из Управе полиције нису се оглашавали поводом ових прича.

Подсећамо да су 2. априла у четири сата после поноћи са мора и копна кренуле полицијске снаге ка крстионици, коју је телима бранило око двеста верника. Отпор је трајао уз песме васкрсломе Исусу Христу и звона са манастира, да би потом тензије биле спуштене, а свештенство понудило полицајцима да се окрепе чајем, соком и сендвичима. Након три сата боравка на манастирском земљишту, напустили су простор који су опседали верници из целе Боке которске, међу којима је било и римокатолика, као и људи исламске вероисповести.

ГОЛУБОВИ

ЕПИСКОП диоклијски Методије и игуман Манастира Светог архангела Михаила, Бенедикт и свештеник Миајло Бацковић пустили су у небо, након литургије, јато белих голубова.

Епископ Методије пушта голуба - Фото Михољска превлака


СТРАЖЕ И ЛИТУРГИЈА

ЦРКВИЦА - крстионица и даље одолева одлуци Министарства туризма и одрживог развоја да се као наводно нелегални објекат уклони.

Свакодневно се смењују страже одважних младића који чувају светињу од најављеног рушења. Јуче је на празник Благовести свету литургију у црквици-крстионици служио епископ диоклијски Методије.