Апартмани на селу скупљи него на мору

Б. Д.

среда, 03. 04. 2019. у 20:13

Апартмани на селу скупљи него на мору
Сезона у сеоском подручју барске општине, у Црмници, Вирпазару на Скадарском језеру почиње раније него на пени од мора. Почиње раније, и траје дуже

СЕЗОНА у сеоском подручју барске општине, у Црмници, Вирпазару на Скадарском језеру почиње раније него на пени од мора. Почиње раније, и траје дуже. Апартмани у приватном смештају, у сеоским домаћинствима Црмнице издају се, у просеку, за око 50 евра за две особе, што је скупљи смештај него на "пени од мора". Интересовање гостију за сеоски туризам је велико, што потврђује висок степен унапред резервисаних смештајних капацитета у овом крају.

Директорка Националне туристичке организације Жељка Радак Кукавичић, каже да прве организоване групе туриста долазе ове седмице у Црну Гору, и у њиховом програму су управо Вирпазар, Скадарско језеро...

Прочитајте још - И Срби купују апартмане на Халкидикију, Грци преуређују

- Квалитет домаћих производа из године у годину је све бољи, и сигурна сам да ћемо настављати тај тренд. На нама је обавеза, као и на локалној туристичкој организацији да додатно промовишемо наше аутентичне производе. Ова година ће бити посвећена храни и имати за циљ управо да се обезбеди већа заступљеност домаћих производа у сектору црногорског угоститељства - казала је Радак Кукавичић, додајући да рурални део барске општине има огромни потенцијал.

Сезона у Вирпазару траје готово целе године.

- Анкете показују задовољство гостију који посете ово место. Сигурна сам да ћемо заједно учинити да понуда овог краја буде још квалитетнија, разноврснија и другачија, да ће уз оно што нам је природа подарила, Национални парк, и агротуризам бити велик мотив доласка туриста - закључила је директорка Националне туристичке организације током боравка на 22. фестивалу вина и укљева, који је одржан протеклог викенда у част Скадарског језера, његове рибе и црмничког вина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)