ПОДГОРИЦА - Митрополит црногорско-приморски Амфилохије казао је након литургије у манастру Дајбабе код Подгорице да земаљски судови који суде и пресуђују заборављају да Бог није у сили него у правди.

- Заборављају то и Солана и Блер и Кларк, и сви остали велики злочинци нашега времена. Они су ти који требају да буду суђени. Они су срам и стид честите Европе и они су први требали да буду суђени у Хагу, па нека после буде суђен Караџић. Јер, рат никоме није брат, у њему гине и праведни и неправедни. А данас се они прослављају земаљским прославама. Њима се подижу споменици, а ови се часни и честити разапињу, казао је митрополит Амфилохије, додајући да се то догађа и у Црној Гори.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - АМФИЛОХИЈЕ ПОВОДОМ ГОДИШЊИЦЕ НАТО АГРЕСИЈЕ: Европа умрла у Приштини

- Наместо да се суди онима који су побили децу у Мурину суди се Бранки равногорки, једној честитој жени из Србије. Место да суди домаћим и међународним терористима, суд у Црној Гори суди њој и другима. Али, таква су времена. Међутим, у имену Божјем је суд и правда – каже Свети Петар Цетињски, рекао је митрополит Амфилохије.