ЦГ приморје: После 17 часова бесплатне лежаљке

С. ГРЕГОВИЋ

четвртак, 28. 03. 2019. у 07:54

ЦГ приморје: После 17 часова бесплатне лежаљке

Архива Вечерњих Новости

Из "Морског добра" најавили новине у раду на купалиштима дуж црногорског приморја за ову сезону. Неће бити „шаренила“ са сунцобранима, одвајаће се делови плаже за госте са пешкирима...

НА пешчаним жалима, каменим и бетонским купалиштима дуж црногорског приморја током овогодишње сезоне биће више реда. И повољности за купаче који стижу из разних крајева Европе и света. Најављујући ово, директор Јавног предузећа "Морско добро", које газдује уским појасом уз море, Предраг Јелушић, каже да летос неће бити "шаренила" као ранијих година - рекламних сунцобрана, разних боја и дизајна, који су ружили изглед најлепшег дела обале, а закупци ће морати строго да поштују правило које налаже да пола плаже којом управљају буде без лежаљки и сунцобрана, за госте с пешкирима.

- Новина је и у томе што после 17 часова купачи неће морати да плаћају употребу лежаљки и сунцобрана, што је до сада била обавезна "улазница". И комунална хигијена ће бити подигнута на већи ниво - истиче Јелушић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бијело Поље: Бољи услови за 1.200 ученика

Иначе, професор на туристичком факултету у Будви др Иво Жупановић упозорава да плаже на југу Црне Горе постају све тесније за купаче. У шпицу сезоне за госта-купача остају једва три квадратна метра плаже, иако су светски стандарди другачији - од пет, па чак до осам квадрата.

Директор "Морског добра" каже да је то последица урбанизације која је попримила огромне размере. Уз атрактивне плаже изграђени су бројни солитери и друге зграде са становима и апартманима. Но, што је најгоре, и даље се интензивно гради. Иако већ стижу организоване туристичке групе, багери, тешки камиони и друге машине увелико дижу буку и прашину. И уместо да грађевинска сезона већ уступа место туристичкој, како су раније и предлагали туристички посленици, отварају се уз магистралне путеве и плаже нова градилишта. И биће затворена тек у мају. Плаже су већ лимитиране, што девалвира понуду јер гости траже више простора и мира.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Душко Кнежевић: Чувам муницију за пресудне битке

ДИСКОТЕКЕ ОСТАЈУ

ИЗ "Морског добра", као и из Министарства туризма поручују да ће "рат" око привремених објеката на будванском шеталишту бити решен за који дан. По свој прилици, дискотеке, отворени шанкови и други објекти "преживеће" ово лето на старим локацијама. За њихове власнике и закупце биће пронађене алтернативне локације, на чему ће се радити дуже време и стручно, а веома интензивно након завршетка овогодишње сезоне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

Dragan

28.03.2019. 08:34

Neka se Crnogorci sami ispruže na svojim ležaljkama i neka uživaju u svojim visokokvalitetnim uslugama i praistoriskom odnosu prema turistima a mi ćemo se ipak opuštenije odmarati na nekim grčkim destinacijama. Izuzetno cenim ovu njihovu predusretljivost i velikodušnost ali ipak, neka hvala.

Grof

28.03.2019. 08:42

Bravo za lezaljke i suncobrane, mozda i spasite tu divnu obalu! Diskoteke odmah pozatvarati!

Zalutao

28.03.2019. 08:47

Никад више у ЦГ. Ето, већ 15 година се држим тога.

Зоран

28.03.2019. 09:42

Жао ми је што нећу ово видети осму годину за редом.

Ellobo

28.03.2019. 13:02

Od trenutnih 11 komentatora, barem 10 neće nigdje ljetovati. Lavor ostaje kao opcija. Pozdrav iz Herceg Novog!

Na tvoju veliku žalost

28.03.2019. 13:22

@Ellobo - milion Srba letuje u Grčkoj. Ja lično na Peloponezu. Ne možete vi Milogorci ni zamisliti kolika je to razlika...

I vi tu budete mesec dana

28.03.2019. 13:23

@Ellobo - a ostalo vreme provedete u Beogradu... nije to lepo. Budite ljudi pa nemojte ovamo ni dolaziti.