ПРОФЕСОРИ Полицијске академије наставиће са једносатним штрајком упозорења до петка. Ако не добију одговор надлежних институција, не искључују и радикализацију протеста. Једини захтев им је, поручују, смена садашњег директора Академије Бобана Шарановића.

Штрајк упозорења у 14 сати почео је испред Управне зграде. Новинари су могли само до капије. Образложење је било да нас не могу пустити унутра, јер немају овлашћење директора. Нисмо могли до њих, па су професори стигли до нас, како би појаснили, након вишемесечне тортуре, зашто и ступају у штрајк.

- Једини циљ нам је да нас чују надлежни и да својим деловањем заштите ову установу и наш рад - поручио је Светозар Кнежевић, професор на Полицијској академији.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ШКАЉАРЦИМА СМЕТА НАШЕ ПИСМО: Ћирилични називи улица замрљани бојом у Котору

Од Нове године, кажу, укинут им је превоз, па аутобус, оцењују, труне у кругу установе.

- Међутим, два или три подобна професора добила су службена возила да иду на посао. Што је најгоре, они не смеју да нас приме и да нас повезу - навео је Кнежевић.

Од 16 професора протестује 11 и то ће чинити све до петка. Чекаће одговор надлежних, а већ су се обратили, кажу, премијерки, те министарствима унутрашњих послова и просвете.

Како је рекао Кнежевић, директор је самовољно одлучио да службено отпутује у Америку.

- На тај пут требало је да оде наш колега, професор криминалистике, који је прошао два круга обуке за борбу против прања новца и требало је да у Сан Дијегу добије сертификат. Међутим, када је стигао допис, Шарановић је одлучио да иде. Ваљда је хтео да колегу Зејниловића поштеди дугог пута и стицања новог знања - прокоментарисао је Кнежевић.