Љубиша Радевић, отац Милоша Радевића, једног од младића који су притворени због тога што су пре два дана у Беранама претукли Игора Томкића, негирао је да је до тога дошло јер је како је изјавио Томкић, он хрватске националности, односно због наводне националне или етничке нетрпељивости.


- Пре неколико дана Игор Томкић је пријавио полицији провалу у свом продајном објекту, за коју је осумњичио између осталих и мог сина Милоша Радевића. Мој син је саслушан у просторијама ЦБ Беране и потом пуштен, из разлога што су наводи пријаве Томкића били неосновани. Након тога, Игор Томкић је 18. марта поново пријавио мог синаи због тога што је прошао поред његове трафике, како стоји у пијави. Припадници полиције су тог дана дошли у моју кућу, тражећи мог сина, али он није био кући. Када је дошао, саопштио сам му да га је тражила полиција, те да га је опет пријавио Игор Томкић. Он је револтиран отишао код њега да га пита зашто је то урадио, када нема разлога за то. После вербалне расправе у продајном објекту Томкића, уследио је физички сукоб између њих. Апсолутно су нетачни наводи да је до овог немилог догађаја дошло из националистичких побуда. Мој син као ни наша породица никада није гајила националну и етничку нетрпељивост према било коме, па ни према Томкићу, тако да његове наводе и осуде које стижу са појединих адреса одбацујемо као неосноване и необјективне, каже Љубиша, који наводи да је породица Томкић деценијама мирно живела у Беранама те да никада није била мета напада због њихове националне припадности, ни у време деведесетих, током ратних дешавања у Хрватској и Босни.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Општина Беране осудила пребијање Томкића и злостављање девојчице


- Апелујем на све надлежне, Општину Беране, Министарство вањских послова, заштитника људских права и слобода, Хрватку грађанску иницијативу, остале политилчке субјекте и све појединце да се уздрже од пребрзих, оштрих и неутемељених оцена у којима неосновано износе да су мој син Милош Радевић и Новак Петрић национал-шовинисти, те да их треба најоштрије осудити, зато што се ово десило на националној основи, због тога што је Игор Томкић Хрват. Овакве констатације никоме не иду у прилог, јер су изнете и поред тога што Основно државно тужилаштво у Беранама овакво поступање није квалификовало као расну и националну кискриминацију и нетрпељивост - каже Љубиша Радевић.