ЕНГЛЕСКИ туриста, који је преминуо у једном ровињском ресторану прошле године у септембру, можда ипак није умро од угрушка у крви који је изазвао срчани застој, како су утврдили хрватски лекари.

Наиме, обдукција је на захтев породице обављена након повратка његовог тела у Енглеску, а патолог Мелери Морган утврдила је да му је у грлу запео комадић материје животињског порекла, односно меса.

Ради се о комадићу пилетине из кебаба који је Алан Браун (83) управо био загризао у ровињском ресторану.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - МИСТЕРИОЗНА ДВОСТРУКА СМРТ: Британаски пар преминуо у хотелу у Хургади

Његова супруга сумњала је у тврдње ровињских лекара и тврдила је да се највероватније угушио месом јер је био поплавио у пределу врата и покушао да их избаци ван.

У помоћ је прискочио и један туриста, иначе припадник оружаних снага. Реанимирао је 83-годишњег Енглеза, али није успео.

"Ово месо је ужасно тврдо", рекао је Алан супрузи и кренуо према тоалету, а потом се срушио. Браун је иначе имао уграђена два стента.

Претпоставља се да је госпођа Браун тражила обдукцију у Енглеској јер је имала намеру да тужи ресторан у којем је преминуо њен супруг, али Метро преноси како енглески лекари на темељу налаза патолога нису могли са сигурношћу да потврде да се њен супруг угушио.

Тачан узрок смрти, гушење или инфаркт, по њима није било могуће утврдити.

(24сата.хр)