ПОСЛЕ ИНЦИДЕНТА У БЕРАНАМА: Пребијање Томкића изазвало нови револт његових суграђана

М. СЕКУЛОВИЋ

20. 03. 2019. у 06:54

ПОСЛЕ ИНЦИДЕНТА У БЕРАНАМА: Пребијање Томкића изазвало нови револт његових суграђана

Фото М. Секуловић

Овај човек, хрватске националности, потиче из угледне породице, која у овом граду живи већ 60 година, делећи добро и зло са својим суграђанима
ВИШЕМЕСЕЧНО вербално малтретирање, обијање продавнице, тражење рекета, вређање на националној основи од групе младића из насеља Долац у Беранама, о чему су обавештени надлежни државни органи, кулминирало је у понедељак нешто после 17 часова пребијањем Игора Томкића (45) у његовој радњи. Овај човек, хрватске националности, потиче из угледне породице, која у овом граду живи већ 60 година, делећи добро и зло са својим суграђанима.

Томкићу су у продавницу банула двојица из групе од седам младића који су га шиканирали - Милош Радевић (25) и Новак Петрић (19). Њима је у уторак у Основном државном тужилаштву у Беранама, после саслушања, одређено задржавање због насилничког понашања и наношења тешких телесних повреда, изјавио је за "Новости" портпарол тужилаштва Марко Бојовић.

Прочитајте још - Општина Беране осудила пребијање Томкића и злостављање девојчице

- ОРЛ специјалиста је констатовао фрактуру носа. Неуролог је хтео да ме задржи на болничком лечењу, али засад ми је најпреча сигурност породице, кћери и супруге,.Имам и посекотине испод ока - прича озлојеђени човек, који је од 2014. до 2016. године био у Немачкој где је покушао да добије азил, али с обзиром на статус Црне Горе као слободне земље, једноставно је одбијен. - Почело је провокацијама на националној основи, претњама да се селим и да немам шта да тражим овде, демолирањем аутомобила, радње, да би се стигло довде.

Поводом овог инцидента и Хрватска грађанска иницијатива је затражила казну за виновнике.

- Не можемо и нећемо дозволити да било ко због своје националне и верске припадности трпи тортуру у земљи у којој живи и коју неспорно доживљава за своју. Ово није само напад на Хрвата из Берана, већ на мултинационалну и мултиконфесионалну Црну Гору. Очекујемо хитну и ефектну реакцију надлежних у циљу заштите породице Томкић - навели су у саопштењуиз ХГИ.

Прочитајте још - ИНЦИДЕНТ У БЕРАНАМА: Претучен јер је Хрват?!

РЕАГОВАЊА

И ПРЕДСЕДНИК општине Беране Драгослав Шћекић осудио је напад и истакао да кривце треба процесуирати. Реаговали су и из ДПС.

- Атак на различитост појединца, напад је на вредности мултиконфесионалне и мултикултурне Црне Горе, који мора бити третиран као неразуман, неприхватљив и недостојан црногорског друштва - саопштио јеу уторак ОО ДПС Беране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације