Општина Беране осудила пребијање Томкића и злостављање девојчице

М. СЕКУЛОВИЋ

уторак, 19. 03. 2019. у 20:30

Општина Беране осудила пребијање Томкића и злостављање девојчице

Беране, фото М.Секуловић

Општина Беране најоштрије осуђује пребијање Игора Томкића, нашег суграђанина, и позива све надлежне органе да одговарају они који су ово дело направили, наводи се у саопштењу те локалне самоуправе
Општина Беране најоштрије осуђује пребијање Игора Томкића, нашег суграђанина, и позива све надлежне органе да одговарају они који су ово дело направили, као и да се утврде све претходне чињенице које су довеле до тога. Уједно, јавно позивамо да се утврди због чега породици Томкић није пружена адекватна заштита у претходном периоду, ако се узме чињеница да су и раније био мета напада.


Ово је у уторак поподне саопшрено уз Општине Беране, уз констатацију да поменути догађај, односно пребијање човека хрватске националности "не представља изолован случај у нашем граду, и не желимо да га било ко доживљава као националистички испад".


- Подсећамо да је Беране било и остало хармоничан, мултиетичан град и то смо доказали и у ранијим, много тежим временима, када су врата овога града била отворена за расељена лица свих националности. У том правцу не желимо да било ко Беране представља као средину нетрпељивости, нетолеранције или лоших међунационалних односа. Такву врсту оптужбе, ма од кога долазила, са индигнацијом одбацујемо, и доживљавамо као смишљену, злонамерну чињеницу, уз очигледно скривање суштинских проблема. Оно што је симптоматично јесте да је наш суграђанин и раније пријављивао да су му претили, и на жалост, органи који су дужни да му гарантују безбедност су били и у обавези да то учине. Са свим овим чињеницама, био је упознат и председник општине Беране Драгослав Шћекић, који је био у комуникацији са Игором Томкићем, и у току са његовим проблемом. Желимо да пошаљемо поруку да је Беране било и остало национално толерантан град, отворен за све добронамерне људе. Али овај случај, затим случај са злостављаном девојчицом који је потресао цели град одсликава делом и стање у којем се тренутно налази друштво, и што је још горе шаље поруку да криминал, насиље, продаја и конзумирање дроге, ношење ватреног оружја још увек представљају велики проблем за наш град, али и државу у целини. Позивамо безбедоносне органе да овакви и слични немили догађаји не буду везани за име наших Берана, као што вас подсећамо да је својевремено и први човек овога града био мета насилника и хулигана, саопштено је из Општине Беране, уз порују са свако треба да одговара за чињење или нечињење.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ИНЦИДЕНТ У БЕРАНАМА: Претучен јер је Хрват?!

- Породица Томкић, као и свака друга друштвено одговорна фамилија, мора да ужива сву безбедност овога града и ове државе. Безбедност грађана мора бити интерес свих нас, како локалне управе, тако и државних органа, јер само безбедан и миран град је гарант добрих међуљудских и сваких других односа.

Општина Беране још једном позива Управу полиције, тужилаштво и судске органе да, у складу са законским овлашћењима, до краја испитају овај случај, стоји у саопштењу за јавност Бироа са односе са јавношћу Општине Беране.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације