ПОДГОРИЦА - Виши суд у Бијелом Пољу одредио је тројици малолетника старијих од 14 година, осумњичених да су више месеци злостављали три године млађу девојчицу, меру привременог смештаја у установи социјалне и дечје заштите "Љубовић" у Подгорици.

Тужитељка Љубинка Маџгал тражила је притвор за малолетнике, а судија Вања Ракоњац која је донела одлуку рекла је за Побједу да се сврха због чијег остварења је притвор предложен може постићи и блажом мером.

Тројици малолетника из Берана стављено је на терет кривично дело "обљуба са дететом". Један од њих терети се и за кривична дела "недозвољене полне радње" и "уцена", а други и за "дечју порнографију".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СИЛОВАЛИ И УЦЕЊИВАЛИ ДРУГАРИЦУ? Ухапшени ученици због злостављања девојчице

Пет дечака из школе, од којих су двојица млађи од 12 година, сумњиче се да су девојчицу дужи временски период злостављали, снимали, а затим уцењивали и приморавали да им доноси драгоцености из куће које су касније препродавали и међусобно делили новац.

Да се нешто лоше дешава родитељи девојчице сазнали су прошлог петка, када им је неко од рођака јавио да девојчица носи у школу злато и даје дечацима.

Отац девојчице испричао је за Вијести да су дечаци деловали као организована банда и да су је одводили иза једног киоска, јер су знали да ту нема камера.