НЕ могу да верујем да је то могло да се деси икоме, а камоли мом детету. Како да се помирим са тим да је тако сурово и свирепо злостављана моја девојчица. Видели сте је пред кућом колико је крхка. То је још дете. Зар њу да сексуално злостављају и снимају, па да је после уцењују, туку, траже паре и накит?! Жао ми је и што неће бити да је она једина која је овако злостављана.

Овако проговара рањена душа оца дванаестогодишње девојчице, ученице шестог разреда ОШ "Радомир Митровић" у Беранама, коју су дуже време сексуално, психички и физички злостављала петорица старијих ученика исте школе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЂАЦИМА ОДРЕЂЕНО ЗАДРЖАВАЊЕ ДО 72 САТА: Сексуално злостављали девојчицу па је уцењивали снимком?

Пре неколико месеци, како прича отац девојчице, чуо је звук поруке на телефону кћерке која је била одсутна. Када је прочитао заледио се. Двојица браће, од којих је један пре два дана ухапшен, а један пуштен јер има тек 13 година, послали су јој поруку пуну вулгарности.

- Пошао сам до њиховог оца, који је обећао да се то неће поновити. Пре неколико дана, супруга је обавештена да је наша девојчица у школу донела неко злато и предала једном од браће. Рекла нам је да је њих двојица и још неки ученици притискају да им доноси новац и накит. Поново сам обавестио њиховог оца, који је потом своја два сина довео у моју кућу, као и њиховог друга. Почела је прича и друг је проговорио.

Очајни отац девојчице препричава речи дечака који је признао да су је тукли, узимали новац и накит испред школе, али и у школи заклоњени вратима да их камера не би снимила.

- Да су јој пуцали пиштољем поред главе, један од браће је потврдио, а други је негирао. Смејао се дрско и говорио ми: "Пронађи чауре. Дај ми доказе." Уздржао сам се да их не претучем. Нисам ни слутио да су је сексуално злостављали. Вребали су четвртак када сама иде кући, пар стотина метара ваздушне линије удаљеној од школе. Одвлачили су је у недовршени хотел и злостављали. То нам је испричала тек када сам ја отишао у школу и потрежио те ученике, после чега је дошло до инцидента - прича отац девојчице, за "Новости", док седимо у њиховом дому окружени најближом родбином пристиглом са разних страна.

Фото Depositphotos

Сви су у шоку због злостављања њихове мезимице, готово да не проговарају од бола. Мајка у неверици крши руке.

После бурног реаговања оца пред зградом школе, који је тражио остале актере злостављања детета, дошла је полиција и сви су приведени.

- После давања изјаве, полиција ме је неколико пута позивала у току дана. Захтевали су да девојчицу поведемо на преглед код гинеколога. Нисам то желео, али, на њихово инсистирање, пристао сам јер ми је све постало сумњиво. Е, мајко моја... Дете је доживело шок, лекари су били згранути. Потом нам је све испричала - прича отац. - Видели сте је пред кућом. Је ли могуће да на то дете неко насрне крвнички?

Све тело јој је било у модрицама, видело се на прегледу, прича мајка девојчице, која као и сви у породици од државе очекују правду.

- За себе, али и због других девојчица у тој школи. Има индиција да није само наше дете злостављано на тај начин - каже несрећна жена.


ДИРЕКТОР

- ПРЕ свега желим да изразим искрено жаљење збоговог дешавања. Нажалост, није било индиција код било ког од актера које би указивале да се тако нешто дешава. Сви у школи желимо да се овај немили догађај у потпуности расветли и нестрпљиво ишчекујемо званичан став надлежних органа, након чега ће школа реаговати у складу са законом - наводи се у писаној изјави Радомира Јочића, директора школе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СИЛОВАЛИ И УЦЕЊИВАЛИ ДРУГАРИЦУ? Ухапшени ученици због злостављања девојчице


Стаза изнад школе где су девојчици пуцали поред главе

ОДУЗЕТИ МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ

ВИШЕ државно тужилаштво у Бијелом Пољу формирало је списе предмета против три млађа малолетна лица, због кривичних дела против полне слободе. Саслушани су и одређено им је тужилачко задржавање од 72сата - изјавио је, за "Новости", портпарол ВДТ у Бијелом Пољу, Хасан Лукач.

Од пет малолетника, двојица су пуштена на слободу, јер су млађи од 14 година и не могу бити кривично гоњени. Њима су одузети мобилни телефони, у којима су пронађени снимци који их терете. Телефони ће бити упућени на вештачење у Форензички центар у Даниловграду. Девојчица ће бити саслушана у понедељак.