Посланике и активисте Демократа напали су на Цетињу активисти владајуће партије, саопштено је из Демократске Црне Горе.


- За разлику од Даниловграда прошле седмице, где је ДПС инструисао полицију да провоцира незаконитим привођењем, овог пута је криминални режим нахушкао своје активисте на Цетињу да испровоцирају инцидент до границе физичког обрачуна, иако ни зрна повода томе нису дали ни наши млади активисти, ни посланици који су били у њиховом друштву – наводе у саопштењу.

Како тврде из те партије, напад се догодио у Његошевој улици, док су се посланици и активисти враћали са перформанса којима су најављивали суботњи протест на Цетињу.

- Божина Чавор, члан ДПС-а, вероватно послат по задатку од стране својих шефова, која је, подсетимо, у сусрет изборима на Цетињу слала осуђене криминалце да ваде пиштоље на наше посланике и одборничке кандидате, најпре је вербално напао и извређао младе активисткиње Демократа. Након што су то примиетили посланици Демократа и покушали да виде о чему се ради, овај 'јунак' ДПС-а који своју храброст показује на младим Демократкињама, упутио је тешке увреде и псовке на рачун предсјдника и посланика Демократа, а затим се залетао и на активисте који су догађај снимали мобилним телефонима, претећи да ће им поломити телефоне. Такође, спорадично је у јакну завлачио руку опонашајући човјека који се спрема да извади пиштољ – тврде Демократе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Алекса Бечић: Ако нећете мене, ја ћу вас

Додали су и да су, како би их раздвојили, пришли очевици инцидента, али да је Чавор наставио са вређањем и псовкама, уносећи се у лице посланику Шарановићу, који се, како наводе, није дао испровоцирати.

- У сазнањима смо да је након инцидента, чије теже последице су избјегнуте управо присебношћу посланика Шарановића и наших активиста и људи који су 'раздвајали', Чавор аутомобилом пратио посланика Демократа. Иначе, ово није први изгред овакве врсте поменутом лицу, јер је Чавор још од раније познат по физичким насртајима на политичке противнике – тврде Демократе.