Барани подно Шварцвалда

Б. Д.

06. 03. 2019. у 18:31

Барани подно Шварцвалда

Маида и Илија у Немачкој

Стоматолог из Немачке угостио гимназијалце Маиду Кургаш и Илију Зековића

ДВОЈЕ гимназијалаца из Бара, Маида Кургаш и Илија Зековић, крајем фебруара стигли су у Немачку, на позив стоматолога др Давора Гламочака кога је ганула фотографија ово двоје деце која су плакала гледајући како 17. јануара секу у дворишту њихове школе столетне чемпресе.

Др Гламочак, некадашњи барски гимназијалац, казао је да ће се у Немачкој деца уверити да за природу још има наде. Да виде како Немци чувају и негују шуме. Што је најавио, др Гламочак је и остварио - купио је деци авионске карте, угостио их у свом дому седам дана и вратио им осмех на лице. То је, како каже, његов минимум помоћи за посечене чемпресе.

У згуснутом распореду приватне стоматолошке ординације одвојио је време за госте из Бара.

Прочитајте још - Бар: И змије мамац за туристе

- У Вилинген-Схевенингену три дана је трајао маскенбал, заједно смо уживали у опуштеној атмосфери. Водио сам их на извориште Дунава, испод Шварцвалда, у Фрајбург где је медицински и стоматолошки факултет, па у Европа-парк. У Штрасбургу смо посетили одсек генетског инжењеринга, то је грана медицинског факултета из Фрајбурга. Много им се свиђа у Немачкој. Маида и Илија су предивни и мирни, васпитана и образована деца. Учинили су ме срећним што су моји гости. Са оваквом децом Бар је град будућности, град у који се вреди вратити - казао је др Гламочак.

Гламочак са гостима

ПОБЕДА РАЗУМА

ИАКО годинама живи у Немачкој, јаке емоције др Давора везују за Бар и зато прати сва дешавања. Био је, каже, много тужан и бесан кад су посекли чемпресе, спа рећан што је разум победио, те ће средњошколцима остати њихово двориште, и биће још срећнији када се у дворишту Гимназије засаде чемпреси, а малишани добију вртић на другој локацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације