СКОПЉЕ - Бивши македонски премијер Никола Груевски је приликом преласка српско-мађарске границе поседовао легалне путне документе, утврдила је мађарска полиција, која је на основу тога обуставила истрагу о том случају.

Груевски је раније потврдио да је имао легалне путне документе, те да је у Мађарску, где је добио азил, дошао из Албаније, преко Црне Горе и Србије.

„У току истраге утврђено је да је Никола Груевски поседовао легалне путне документе на мађарско-српској граници и осталим граничним прелазима, као и да је његов улаз у Шенген зону био у сагланости са законским прописима“, наводи се у мађарском полицијском извештају којим је затворена истрага о том случају, јавио је мађарски портал 444.ху, а преноси а1он.мк.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЗАЕВ ОШТРО: Груевски је кукавица

Према извештају мађарског полицијског Одељена за илегалну миграцију у случају Груевског није утврђен незаконски прелазак границе, иако, као што преносе медије, није прецизирано тачно са којим документима је он путовао до Мађарске.

За мађарске медије је, наводи се, посебно је занимљив део о заустављању истраге против Груевског у којем се каже да „процедура за добијање азила није била организована, већ да је он добровољно поднео апликацију мађарским властима.

Груевски је Македонију напустио због опасности од затвора и, како је навео, политичког прогона.