СВЕ велики хришћани, католици и хрватски суверенисти, које угрожавају педери, Срби и не знам ко други! А ко их угрожава? Они сами! Неостварени, неиживљени педери! У моралном и сваком другом смислу те речи! Неостварени Хрвати који нису у стању схватити да им нису Срби који су остали живети у Хрватској и који представљају Србе проблем, проблем су они сами. Не знају ко су, шта су, куда ће и како са собом - оштро је у четвртак Милорад Пуповац, лидер СДСС, поручио десничарским посланицима у хрватском Сабору.

Додао је и да, како су јуче пљували по Београду, данас пљују по Бриселу, а себе никако да погледају у очима других или у огледалу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Милорад Пуповац: Тужба је спремна, спречићемо хајку ...

Наиме, Пуповац је реаговао после дуге дискусије посланика о пропалим покушајима да се прикупе потписи за референдум којим би се Србима у Хрватској онемогућило да имају три посланичка места. Тада су посланици доказивали да је с прикупљањем потписа све било у реду и да треба поштовати вољу народа. Пуповцу је прекипело и реаговао је:

- Сакупљањем потписа ширила се мржња према мањинским народима, обмањивали су се људи и продавала магла. Више се скупљало испред улаза у цркву вукући људе за рукав и говорећи да потпишу против Пуповца. Баш ми је жао да нису прикупили милион потписа, па да се одржи референдум против Пуповца. Након тога је председник СНВ-а и СДСС-а прозвао све оне који су манипулисали потписима за расписивање референдума, али и оне који их подржавају, попут проф. Роберта Подолњака из Моста.

У Сабору све чешћи вербални напади десничара

Посланик Хрвоје Зекановић оптужио је посланика Милорада Пуповца за говор мржње и додао скандалозну изјаву - да му је жао што Пуповац није 1995. на трактору избегао у Београд:

- Жао ми је што Милорад Пуповац није 1995. године са својим истомишљеницима на тракторима побегао у Београд. Он није човек који би у Сабору требало да представља Србе. Не бојим се ни Пуповца нити било кога. Не бежим нигде, за разлику од његових истомишљеника који су се 1995. побегли у Београд на тракторима.

На обележавању Дана државности Србије у загребачкој Мимари Пуповац је за "Новости" кратко рекао да је својим иступом веома прецизно објаснио што је порука.

Хрвоје Зекановић


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Пуповац: Уморни смо од говора мржње, Хрватска да се суочи с тим

РЕТОРИКА СВЕ ЖЕШЋА

РЕТОРИКА која се у последње време чује у Сабору све је заоштренија, а односи посланика све жешћи. Сам Пуповац је мета свих могућих напада десничара, који не штеде речи да га вређају и оптужују, а веома ретко на те нецивилизацијске испаде деснице реагује и сам премијер Андреј Пленковић, коме Пуповац сво време чува леђа у парламенту. Сада Стево Цулеј, који је посланик ХДЗ са којим је Пуповац у коалицији, најављује да ће веома скоро да објави информације "што је Пуповац радио за време домовинског рата", оптужујући га да је увек радио против интереса Хрватске.