ХАПШЕЊЕ ЗБОГ ПОКУШАЈА УБИСТВА: Пуцале вође шкаљарског клана

С. ЂОКИЋ

четвртак, 07. 02. 2019. у 18:45

ХАПШЕЊЕ ЗБОГ ПОКУШАЈА УБИСТВА: Пуцале вође шкаљарског клана

Илустрација Фото С.Ђокић

Расветљен покушај убиства припадника "кавачког клана", ухапшен подгоричанин Милић Шаковић. Кривична пријава и за Игора Дедовића и Јована Вукотића

ПОДГОРИЧАНИН Милић Миња Шаковић, који важи са висококотираног члана "шкаљарског клана", ухапшен је четвртак око 14 сати у Подгорици.

Он се сумњичи да је 27. марта 2016. године у Котору покушао да убије Војина Ступара и Милоша Радоњића.

Кривичном пријавом обухваћене су и наводне вође "шкаљарског клана", Игор Дедовић и Јован Вукотић (на слици), који се сумњиче да су са Шаковићем покушали да убију двојицу чланова "кавачког криминалног клана".

Прочитајте још - Рафали за "Шкаљарце"

- Сумња се да су 27. марта 2016. на једном паркинг простору у насељу Раките у Котору, осумњичени пресекли својим возилом пут аутомобилу у којем су били Ступар и Радоњић. Том приликом су испалили већи број хитаца у правцу Ступара и Радоњића који су успели да изађу из возила и да побегну ка оближњој пекари - саопштено је из полиције.

Осумњичени су се након пуцњаве вратили у своје возило и удаљили у непознатом правцу.

Прочитајте још - Котор: Ступар избегао ликвидацију

Ступар је приликом напада задобио тешке телесне повреде опасне по живот, док је Радоњић остао неповређен.

- Након извршеног увиђаја на лицу места и пронађених предмета и трагова, који су били предмет вештачења, службеници Сектора криминалистичке полиције и ОБ Котор предузели су већи број активности у координацији са Вишим државним тужилаштвом у Подгорици. Осумњичени Шаковић, Дедовић и Вукотић су припадници једне организоване криминалне групе. На основу свих прикупљених доказа, у координацији са Вишим државним тужилаштвом у Подгорици, Шаковић је лишен слободе, док су кривичном пријавом обухваћени Вукотић и Дедовић због постојања основане сумње да су као саизвршиоци извршили тешко убиство у покушају - додаје се у саопштењу полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације