У среду око 14.30 сати, после краће свађе, Ђорђије Марковић (41) из Подгорице ранио је са више хитаца браћу Вуксана и Војина Марјановића. Према речима лекара из Ургентног центра у Подгорици, њихови животи нису угрожени.

У пуцњави чији мотив је још непознат, неповређен је остао отац рањене браће М. М., на кога је такође пуцано.

Крвави догађај збио се у улици ''Краља Николе'', пред хотелом ''New Star'', у чијем кафеу је по свој прилици прво дошло до свађе, а потом је Марковић задао ударац једном од браће и отишао из хотела. Убрзо се вратио и почео да пуца у правцу браће и њиховог оца М.М. који је у међувремену дошао испред хотела.

Прочитајте још: ДЕТАЉИ ЕКСПЛОЗИЈЕ У ПОДГОРИЦИ: Ћупић био добар с оба клана

Шта је мотив свађе која је окончана хицима биће утврђено истрагом којом руководи виша државна тужитељка Татјана Беговић. Она је заједно са полицијом обавила увиђај али о самом догађају, није желела да говори.

Наиме, у близини места пуцњаве налази се економска школа ''Мирко Вешовић'', а у тренутку пуцњаве у дворишту ове установе налазио се велики број ђака, али срећом нико од њих није повређен.

Ово је друга пуцњава која се у Подгорици догодила у протекла два дана. У понедељак вече двојица мушкараца рањена су након кафанске свађе у насељу Стари аеродром, у близини Основне школе ''Павле Ровињски''.