ВМРО-ДПМНЕ: Заев се хвали подршком грађана, а бежи од избора

Танјуг

петак, 01. 02. 2019. у 12:30

ВМРО-ДПМНЕ: Заев се хвали подршком грађана, а бежи од избора

Фото Танјуг/Ап

Највећа опозициона странка у Македонији ВМРО-ДПМНЕ позива македонског премијера Зорана Заева да скупи храброст и суочи се са грађанима на превременим парламентарним изборима
Највећа опозициона странка у Македонији ВМРО-ДПМНЕ позива македонског премијера Зорана Заева да скупи храброст и суочи се са грађанима на превременим парламентарним изборима, преноси ТВ Сител.


"Док се Заев хвали по страним телевизијама да наводно ужива највеће поверење код грађана, код куће бежи од превремених избора", наводи се у саопштењу ВМРО-ДПМНЕ.

У саопштењу се истиче да Заев бежи од гнева грађана због разочарања које им је сервирао, због промене имена, а клео се у своју децу и претке да не помишља на такав корак.

"Бежи зато што се на папиру отказао од свега онога што је македонско, од македонског имена, језика, идентитета и историје", пише у саопштењу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВМРО-ДПМНЕ ПОРУЧУЈЕ ВЛАДАЈУЋОЈ КОАЛИЦИЈИ: Не бацајте табле на којима пише Република Македонија јер ће се то име поново користити


Заев је, како се наводи, грађанима отуђио не само историју, већ и будућност.

"ММФ је изашао са поражавајућим подацима да је у македонској историји јавни дуг први пут прешао опасну границу од 50 одсто, власт свакодневно задужује грађане, а држава је на граници дужничког ропства. Поражавајућа је чињеница да више од 80 одсто младих у Македонији жели да напушти државу", истиче се у саопштењу.

Из ВМРО-ДПМНЕ наводе да грађани свих етничких заједница, уместо двојежичности, желе обећани бољи живот.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

običan građanin

01.02.2019. 19:22

Pa isto kao i u Srbiji, hvale se kako 54% građana želi u EU ali beže od referenduma.