У Беранама је настављена традиција дочека Правславне нве године на отвореном.

Упркос цичи и температури од -7 степени, неколико хољада грађана из Берана и околине окупљених на беранском шеталишту у улици Игумана Мојсија Зечевића, дочекали су Православну нову године. Дочек су поново организпвали Општина Беране и Туристичка организација Беранауз спонзорство Јелен пива.

Беранци и њихови гости дочекали су празник уз песму регионалне звезде Александра Аце Живановића. Пубику је пре њега загрејао Аки Еxтреме банд.

Беранци су први у Црној Гори организовали заједнички дочек Православне нове године на отвореном, али је традиција прекинута 2006 године доласком на власт ДПС. Победом коалиције ''Здраво Беране'', на локалним изборима у Беранама 2014 године, поново је обновљен дочек, коме осим православног живља присуствују и бројни грађани исламске вероисповести из града на Лиму.


ПЉЕВЉАЦИ ДОЧЕКАЛИ НОВУ ПРАВОСЛАВНУ ГОДИНУ

ПЉЕВЉА - У организацији Црквене општине Пљевља, Српске православне цркве Пљевљаци су по двадесети пут за редом дочекали Нову православну годину. У центру града, испред Хотела „Пљевља“ добар музички програм и добру забаву су им приредили Ивана Шашић и „Такси бенд“. Као и претходних година добар провод је праћен бројним српским националним песмама, а присутни суса одушевљењем пратила песме о Косову и Метохији. Добро расположење је трајало до поноћ, каду су представници Српске православне цркве присутним честитали долазак новог православног лета, пожелевши им много среће и успеха.

Након дочекау поноћ су се огласила и звона са градске цркве Свете Петке а присутни су се улицама Краља Петра и Тршовом упутили према поменутом храму гдје је служен Новогодишњи молебан за ново лето које је стигло.


И БАЊАЛУКА СЛАВИЛА
 
 
ЗА разлику од међународне, дочек православне Нове године организован је  на отвореном и у Бањалуци. У порти Храма Христа Спаситеља, програм је почео наступом етно-групе "Траг" са малишанима из Ансамбла народних игара и пјесама "Веселин Маслеша".

После њих на бину је изашао Градски тамбурашки оркестар Бањалука. Тамбураши су свирали до поноћи када је одржан молебан у Храму Христа Спаситеља.Велики бтој бањалучана којиње дошао у порту Храма Христа Спаситеља само је доказ да су се грађани највећег града Српске ужелели весеља.