МРЗЕ СВЕ ШТО ЈЕ СРПСКО: АнтиДејтон пакетићи за бошњачку децу “под окупацијом”

Нинко Ђурић

04. 01. 2019. у 08:02

Сарајевски антидејтонски покрет напао у Дервенти још једном све оно што је српско. Реч је о организацији Нихада Аличковића, познатој по нападу на Вучића у Поточарима

МРЗЕ СВЕ ШТО ЈЕ СРПСКО: АнтиДејтон пакетићи за бошњачку децу “под окупацијом”

Додела "антидејтонских пакетића" у Дервенти

АКТИВИСТИ сарајевског антидејтонског покрета несметано и упорно настављају сејањем мржње према свему што је српско, о чему сведочи и случај у Дервенти уочи новогодишњих празника када су се делили новогодишњи пакетићи бошњачкој деци.

"АнтиДејтон" пакетићи, како су их назвали у свом видео-прилогу на интернет страници, уручени су деци "која одрастају на окупираном делу БиХ, на простору тзв. Републике Српске!" Атак на суживот у граду на Укрини изазвао је бурне реакције и прави мали рат на друштвеним мрежама.

Реч је, иначе, о националистичкој организацији познатој по покушају линчовања Александра Вучића у Меморијалном центру у Поточарима, паљењу институција током насилних протеста у ФБиХ, узимању посланика за таоце.

- Ово су газије, хероји, ово су мали златни љиљани, који одрастају у Дервенти, у очувању своје вере и бошњаштва од нестанка у окупираном простору БиХ, геноцидној, такозваној Републици Српској!...- поскакивао је пред збуњеном децом у дворишту меџлиса Исламске заједнице Нихад Аличковић, активиста "АнтиДејтона".

Он, иначе, слови за главног идеолога овог покрета, као и поштоваоца и следбеника Насера Орића. Многе обавештајне службе су га маркирале и као особу која је прва бацањем ципеле у правцу Александра Вучића, заправо, дала миг за брутални јуриш на тадашњег премијера Србије.

За доборо упућене, град на Укрини није случајно изабран за мету ових осведочених сејача мржње. Ударили су на суживот у општини у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату познатој по чувеној чети ВРС "Меша Селимовић". Јединица је била састављена углавном од добровољаца Муслимана-Бошњака у одбрани њихових кућних прагова у Дервенти, Броду и другим деловима Републике Српске.

Чланови "АнтиДејтон" покрета, први слева Нихад Аличковић,Фото Фејсбук

Огласили су се огорчени дервентски Срби.

- Та деца су потомци тих људи. Ништа им не фали и не сме им фалити. Имају исламску веронауку и све исто као и друга деца. Како вас није срамота да децу намамите пакетима, па их трујете верском нетолеранцијом као да живе у ратном окружењу, а све зарад ваших политичких, фашистичких идеја и стицања профита од дијаспоре.

На ове реакције Срба, на свом званичном порталу где су објавили и видео прилог, из "АнтиДејтона" су узвратили са "Што се влахадија уждила", и салвом других увреда.

Такође, огласили су се и увређени дервентски Бошњаци.

- О чему ви причате? О каквој мржњи, Бог вам памет дао, јесте ли нормални? - написала је Елма Мехмедовић, а Азиза Мехмедовић је навела да по повратку у Дервенту након рата нема никаквих проблема, баш као ни њена деца која похађају школу:

- Молим вас да не говорите ни у чије име и да се не ствара мржња међу народом, а поготово међу децом.

УСКРАТИТИ ГОСТОПРИМСТВО

ЗЛОУПОТРЕБА деце "антидејтонским пакетићима" и тешке квалификације на рачун РС и Дервенте навели су многе житеље овог града да путем друштвених мрежа затраже реакцију надлежних и ускрате свако будуће гостопримство активистима "АнтиДејтон" покрета. Због очигледне злоупотребе очекује се и ограда дервентског главног имама Меџлиса ИЗ Муриза Абдурахмановића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (29)

Goran Todić

04.01.2019. 08:24

Ne odustaje se od zelene transferzale ni pi koju cijenu. ponovo se Ameri i Britanci povampirili. ovo neće završiti dobro.

Шатор

04.01.2019. 08:46

Шта полиција чека, што то одмах не хапси чим пређе ентитетску линију!? А на информативни разговор привести и хоџу џамије гдје су то радили.

МујоЗагреб

04.01.2019. 08:46

`Антидрјтон хероји` се крију иза дјеце. Болесно. Какви јунаци, без ријечи.

Istorija

04.01.2019. 08:52

Kao sto rekoh mi Srbi iz BiH znamo najbolje kako razmišljaju muslimani i tako ih treba i tretirati . Nema sa njima milom nego samo silom i batinom!

Theo

04.01.2019. 09:04

Ne mogu da verujem da su oni toliki slepci! Koriste grb koji je pripadao Tvrtku Kotromanjiću, Srbinu i hrišćaninu, a slove za velike muslimane. Ako i to izuzmemo, ljiljani se pojvljuju na mnogim grbovima hrišćanskih zemalja a označavaju Sveto Trojstvo. Nemaju oni pojma o čemu pričaju. Samo ih mržnja vodi. Žao mi je što ovaj komentar neće pročitati neko od njih, pa čisto iz znatiželje malo da prouči ovo o čemu sam pisao.

Ivana

04.01.2019. 09:20

Sta je tu antisrpski? Daju paketice bosanskoj deci, koja su naterana da uce cirilicu u skoli i srpsku istoriju, kojoj se nabija tudj identitet, a kao u svojoj zemlji su. Nije bas okupacija, ali nije ni idealna situacija.

Aca

04.01.2019. 10:37

@Ivana - A sta uce Srpska dece u takozvanoj "federaciji". Uce latinicu i to da su Srbi genocidan narod. Pretpostavljam da je po tebi to ok. Uostalom pre Austrougarske aneksija Bosne i Hercegovine Srbi su bili vecinski narod u BiH pa prema tome sta je problem ako se uci istorija BiH

dragan

04.01.2019. 10:48

@Ivana - Ovo su gazije, heroji, ovo su mali zlatni ljiljani, koji odrastaju u Derventi, u očuvanju svoje vere i bošnjaštva od nestanka u okupiranom prostoru BiH, genocidnoj, takozvanoj Republici SrpskojИ не видиш ништа антисрско овде...ајде бежи прокатору. И да,деце и Срба колико има у Федерацији,нема их па не могу бити ни натерана. Сиктер

StefanS

04.01.2019. 10:50

@Ivana - Uce istoriju Bosne koja je uvek bila srpska!Oni svoju istoriju nemaju jer su se odrekli vere a sa njom i istorije!

gerseaux-bg

04.01.2019. 10:50

@Ivana - A koju istoriju u nastavnom programu uce srpska deca u Zenici? Uce srpsku decu u skoli da je SRpska genocidna tvorevina a uzimanje turske vere da je bio progresivni istorijski korak a ne izdaja korena.....sram te bilo Ivana !!!!

Aleksandar

04.01.2019. 09:23

Pokršteni muslimani na Balkanu se osećaju ugroženije nego čak oni u Siriji i Iraku.Glume nekakve žrtve i za sve svoje probleme okrivljuju Srbe. Zahvaljujući Miloševiću su dobili državu koju inače nikad nebi dobili.

nibrS

04.01.2019. 09:36

@ Ivana Objasni pojam "bosanske djece" kao i status Srba u Muslimansko-hrvatskoj federaciji...

Antikvar

04.01.2019. 10:00

@ Ivana Kakav je problem sa istorijom? Šta treba da uče? Tvrtko (srbin) čiji grb koriste ove bitange je bio srbin. Ljiljani (tri ljiljana - sveto trojstvo) su korišćeni na mnogim zastavama srba i srpske vlastele i nemaju nikakve veze sa "bošnjacima" nastalim 2000.-e niti sa islamom. Kad nemaš svoju - uradi tuđu istoriju.

Nenad

04.01.2019. 11:46

Naravno, ovakvima treba uskratiti bilo kakovo gostoprimstvo u Republici Srpskoj,u kako tvrde okupiranom dijelu BiH. Njihov osnovni cilj je da zatruju odnose među narodima, pa čak i među djecom. I, svakako, napune džepove donacijama iz inostranstva za to što su ispružili otrovni jezik.

Pero

04.01.2019. 12:35

Pod hitno im treba zabraniti ulazak u, kako kazu, okupiranu RS. Jasno je da to sve cine iy mrznje prema svemu sto je srpsko, ali i donacija iz ekstremne dijaspore!...

Завиша

04.01.2019. 14:40

Нека им је сретна и дуговечна Република Српска до коначног уједињења са Србијом.

Nele

04.01.2019. 14:53

Ubuduće, čim kroče na "okupiranu teritoriju RS", uhapsiti i protjerati zlotvore! Da su što dalje od Srpske!...

Blagoje Jovovic

04.01.2019. 17:51

Ocigledno je da su ove mrznjom zatrovane ekstremne poturice pokusale da pomocu paketica da vrbuju decu Srba islamske veroispovesti za dzihad.Policija je morala da reaguje jer se zna da mudzahedini i dzihadisti najvise koriste decu za samoubilacke bombaske napade.

Petar

04.01.2019. 17:52

Ovo je klasičan primjer napada na Republiku Srpsku. Šta čekaju njene institucije, prije svih policija i tužilaštvo?

Mila

04.01.2019. 18:20

Ovo je brutalan primjer zloupotrebe djece. Protiv Antidejtonaca obavezno podnijeti krivične prijave i zbog nepoštivanja ustava po kojem je Republika Srpska nesporna. Zbraniti im ulazak za sva vremena.

Pele

04.01.2019. 18:25

Ovo u Derventi je samo jedan od primjera džihad-brutalne zloupotrebe djece! Policija i tužilaštvo RS pod hitno da reaguju, uz zabranu ulaska ekstremisata u ovaj lijepi grad-

Pejašin

04.01.2019. 22:10

Šta kažu opštinske vlasti u Derventi i Islamska vjerska zajednica? U ovoj opštini je izgrađeno više džamija nego što ih je bilo prije rata?!

Mićo

04.01.2019. 22:29

A šta o ovoj zloupotrebi djece kažu u Islamskoj vjerskoj zajednici Dervente, koja je bila domaćin.