Забрањени радови на аутобуској станици у Херцег Новом

В. В.

субота, 22. 12. 2018. у 07:54

Забрањени радови на аутобуској станици у Херцег Новом

Постављање металних делова испред аутобуске станице, Фото В. В.

Грађевински инвеститори у Херцег Новом несметано граде и не хају на налоге комуналне полиције. Фирма "Д Стејшн" започелa монтирање конструкције за надстрешницу

ХЕРЦЕГНОВСКА комунална полиција обуставила је радове на главној градској аутобуској станици, а инвеститор подгоричка фирма "Д Стејшн", која је купила овај објекат од компаније "Вектра Бока" за 370.000 евра, започела је постављање металне конструкције за надстрешницу.

Према речима начелнице ове службе Марије Андрић, издато је решење да се конструкција уклони јер је постављена без сагласности.

- Радови на аутобуској станици почели су 7. децембра и комунална полиција их је одмах зауставила јер извођач нема дозволу. Упркос решењу да се конструкција уклони радови су настављени и у недељу 16. децембра, па је комунална полиција опет реаговала - објаснила је Андрићева, истичући да је осим решења за враћање простора у првобитно стање поднета и прекршајна пријава против извођача.

Фирма "Д Стејшн" власник је аутобуске станице у Херцег Новом од децембра прошле године. Тада су започели адаптацију и уређење и најавили бројна друга улагања у пратеће садржаје, како би простор био валоризован, а ниво услуга побољшан.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Херцег Нови: Радницима одузимају власништво?


Адаптирана је унутрашњост објекта која није мењана пуних 50 година. Реконструисан је тоалет, прилагођен особама са инвалидитетом, постављене су камере, заштитна ограда и рампа, како би се спречио улазак аутомобила на део намењен за аутобусе, инсталиран је разглас и видео-надзор. Упркос бројним побољшањима Новљани, а и поједини превозници нису задовољни решењима. Иначе мала аутобуска станица ограђена је високом металном оградом, а тиме је нарушен изглед града и отежана организација саобраћаја посебно за оне који се баве превозом ученика и студената. Како сазнајемо ни за ограду нити за рампу извођач није имао потребне дозволе.


АМБИЦИОЗНИ ПЛАНОВИ ЗА 2019.

У ХЕРЦЕГНОВСКОЈ локалној управи, изградња нове Аутобуске станице у Игалу планирана је за 2019. годину. На око 21.000 квадрата осим уобичајених садржаја предвиђен је паркинг за аутобусе где би биле омогућене и услуге чувања, прања, подмазивања. Обављена су геомеханичка истраживања терена, а у завршној је фази израда главног пројекта. Финансирање ће бити обезбеђено из локалне управе и кроз кредитни аранжман за прву фазу, а за другу ће бити договарано приватно-јавно партнерство. Милион евра предвиђено је за аутобуску станицу нацртом буџета за 2019.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације