СНЕГ ИЗАЗВАО ПРОБЛЕМЕ И У РЕГИОНУ: Због снега на подручју Коњица одсечено 170 села, отежан саобраћај на путевима у Хрватској

Танјуг

15. 12. 2018. у 11:05

СНЕГ ИЗАЗВАО ПРОБЛЕМЕ И У РЕГИОНУ: Због снега на подручју Коњица одсечено 170 села, отежан саобраћај на путевима у Хрватској
Због снега који већ два дана без престанка пада у Коњицу, на подручју те општине у централним деловима БиХ 170 села је одсечено од света
Због снега који већ два дана без престанка пада у Коњицу, на подручју те општине у централним деловима БиХ 170 села је одсечено од света, објавио је сарајевски "Дневни аваз".

Све расположиве снаге Цивилне заштите Коњиц покушавају да очисте путеве и оспособе путну комуникацију.

Из Оперативног центра цивилне заштите Коњиц наводе да су у протекла 24 сата примили већи број позива о непроходности путева.

"Због обилних снежних падавина на подручју општине Коњиц, све расположиве снаге Цивилне заштите су на терену. Општина Коњиц има више од 170 села и већина њих је блокирана, најтежа ситуација је на локалитету Клиса, односно Бутуровић поља, где је формирана велика количина снеyyног покривача", рекао је за "Аваз" начелник Цивилне заштите Коњиц Хусеин Хоџић.

Метеоролози за сутра предвиђају престанак падавина.


ОТЕЖАН САОБРАЋАЈ НА ПУТЕВИМА У ХРВАТСКОЈ

Падавине и зимски услови изазвали су проблеме у саобраћају у Хрватској, а снега има на већини путева у Горском котару и Лици.

За камионе с приколицама и тегљаче с полуприколицама нема слободног саобраћајног правца из смера унутрашњости према Ријеци или Истри те Далмацији, и обрнуто, јавља Хрватски ауто-мото клуб.

Снажан ветар такође изазива проблеме на Јадранској магистрали.

Снег пада у Горском котару, Лици, Славонији, делу Далмације, централној и северозападној Хрватској. Због ниских температура могућа је поледица, посебно на мостовима и надвожњацима. Возачима се саветује да прилагоде брзину и начин вожње условима на путевима те да не крећу на пут без прописне зимске опреме, преноси Н1.


У већем делу БиХ због снега саобраћај се такође отежано и успорено одвија, јавила је Фена. На деоницама путева у јужним крајевима саобраћај се одвија се по мокрим коловозима - саопттено је из Ауто мото савеза БиХ.

На подручју Романије забрана је промета за теретна возила. На деоницама преко планинских превоја обавезна је употреба ланаца за теретна возила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације