Македонија: Амандмани на Устав до краја недеље у парламенту

Танјуг

29. 10. 2018. у 21:59

Македонија: Амандмани на Устав до краја недеље у парламенту

Фото Танјуг-АП

Предложени нацрт амандмана на Устав Македоније, а који је у складу са договором Македоније и Грчке из Преспе, требало би до краја недеље да се нађе у парламенту, најавио је данас македонски премијер Зоран Заев
Предложени нацрт амандмана на Устав Македоније, а који је у складу са договором Македоније и Грчке из Преспе, требало би до краја недеље да се нађе у парламенту, најавио је данас македонски премијер Зоран Заев.


Он је то рекао после састанка са министарком правде Ренатом Дескоском, министром спољних послова Николом Димитровим и осам посланика из редова опозиције који су раније формирали независну парламентарну групу, преноси МИА.

Заев је истакао и да ће се, пре него што амандмани стигну у скупштину, о њима консултовати са свим парламентарним групама како би се испоштовао законски рок од 15 дана који је дала Влада и који истиче у суботу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Македонија члан НАТО већ у јануару 2019.

"Припремамо измене и допуне амандмана и пре него што их званично пошаљемо у парламент још једном ћемо консултовати новоформирану парламентарну групу. Очекујемо да званично буду представљени у Собрању до краја недеље", рекао је Заев.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације