Колинда опет певала Томпсонове песме (ВИДЕО)

С. С. Р.

25. 09. 2018. у 10:28

Председница Хрватске, током сусрета са исељеницима у САД, поново се веселила уз стихове Марка Перковића Томпсона, певача који велича усташе

Колинда опет певала Томпсонове песме (ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИЦА Хрватске Колинда Грабар Китаровић певала је јуче, током обележавања 25-годишњице Националне федерације америчких Хрвата у Њујорку, песму "Лијепа ли си" контроверзног певача Марка Перковића Томпсона, на чијем се репертоару налазе и стихови који величају усташтво и Јасеновац уз усташки поклич "За дом спремни".

Она је на свом фејсбук-профилу објавила снимак како на бини, испод натписа "Добро нам дошла председнице", загрљена са хрватским исељеницима игра, пева, али и гледа у мобилни телефон, да не би погрешила текст.

Томпсонове песме певала је и током Светског првенства у Москви, у свлачионици са фудбалерима Хрватске. Контроверзни аутор "увеличао" је и славље у Загребу током дочека репрезентације. Иначе, хрватски судови су до сада неколико пута пресуђивали да Томпсон песмама на скуповима приликом прославе операције "Олуја", у којој је из Хрватске протерано 250.000 Срба, није подстицао мржњу. У образложењима је навођено да приликом извођења није било нарушавања јавног реда и мира, нити је то било праћено порукама којима би се узнемиравали грађани. Ипак, Колиндин омиљени певач песму "Бојна Чавоглаве" почиње покличем из НДХ "За дом спремни".Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

ji

25.09.2018. 12:50

Normalno je da se tako radi jer to je njihov originalni identitet. Niti jedan pravi Srbin se ne moze hvaliti sa time da je u tom filmu igrao ,a ako da, sigurno nije bio medju glavnim ulogama.

Јован Канада

25.09.2018. 14:44

To je cisti fanatizam,a oni nemogu biti drugo nego fanatici.

kekec

25.09.2018. 15:24

bas lepo, zena peva, pa nek peva, nije pevala na terazijama ili ispred skupstine srbije!