Мирослав Ш. (56) осумњичен је да је убио свог неколико дана старог сина тако што га је бацио крај пута у месту Миљковићи крај Мостара.

Нестанак бебе, рођене 2. септембра, полицији је пријавио деда, отац дететове мајке након што је целој породици било чудно што бебе нема а из породилишта је беба отпуштена 6. септембра сасвим здрава.

Након разговора с полицијом, отац бебе Мирослав Ш. одвео је полицију до грмља где су бацили дете.

- М. Ш. се сумњичи да је дана 6. септремба 2018. године у послеподневним сатима, по претходном договору са супругом да лише живота своје тек рођено мушко дете, а непосредно након што су га извели из Клиничке болнице у Мостару, зауставио возило у месту Кобиловача у близини Мостара и бацио носиљку у којој се налазило новорођенче у провалију поред пута. Услед повреда дете је преминуло - саопштено је из Тужилаштва.

Мртво новорођенче пронађено је у среду поред пута Мостар-Читлук. Утврђено је да је дечак рођен пре више од седам дана те да су га родитељи бацили у грмље у месту Миљковићи. Мртво тело пронашли су полицајци.

Мирослав и његова супруга имају троје малолетне дјеце, а коју им је након овог шокантног догађаја одузео Центар за социјални рад из Груда.

- Децу смо сместили у Мајчино село у Међугорју на рок од два месеца. Решење смо доставили Тужилаштву у Мостару - рекао је Веселко Пезер, директор Центра.

Радници Центра за социјални рад из Груда били су присутни током привођења мајке, која је након сведочења у овом случају пуштена.