САТ и по времена центар Бара данас је био блокиран због експлозивне направе коју су уочили грађани на коловозу, близу раскрснице код “Три куле”, која је вероватно испала из возила у покрету. Антитерористичке јединице из Подгорице демонтирале су око 16:40 експлозивну направу на лицу места, а иста ће бити послата на вештачење у Форензички центар.


Данас око 14:30 грађани су обавестили полицију да се на коловозу налази предмет омотан селотејпом, те да се не искључује могућност да се ради о експлозивној направи.


Тужилац Основног државног тужилаштва Радован Ђуришић казао је за "Новости" да је полиција одмах изашла на место догађаја, обезбедила лице места, и констатовала да постоји вероватноћа да јесте екплозивна направа на коловозу.


Прочитајте још: Пљевља: У насељу Потрлица пронађена бомба


- Полиција је позвала припаднике Антитерористичке јединице из Подгорице који су на лицу места демонтирали екплозивну направу - казао је тужилац Ђуришић који је истакао да истражитељи прикупљају све податке, изузимају трагове како би се дошло до сазнања ко је направио екплозивну направу, за кога је евентуално била намењена.


Одмах по дојави, полиција је блокирала прилазе овом делу града, и развукла траку, не дозвољавајући грађанима да приђу на неколико стотина метара близу места где се налазила експлозивна направа.


За непун сат од када је пријављено полицији из Подгорице је на лице места стигла специјална екипа Антитерористичке јединице.


Близу места где се налазила експлозивна направа биле су и екипе Службе заштите и спасавања.