НОРВЕЖАНИ ГОСТИ ЈОШ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ: У Институту Игало сезона до краја октобра

В. В.

понедељак, 27. 08. 2018. у 11:18

НОРВЕЖАНИ ГОСТИ ЈОШ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ: У Институту Игало сезона до краја октобра
Институт Игало биће од 27. до 31. августа домаћин Међународне конференције о физици оптичких материјала и уређаја коју организује Институт за нуклеарне науке "Винча" из Београда

ИНСТИТУТ Игало биће од 27. до 31. августа домаћин Међународне конференције о физици оптичких материјала и уређаја коју организује Институт за нуклеарне науке "Винча" из Београда (научна јединица Универзитета у Београду), уз подршку Министарства одрживог развоја и туризма Црне Горе, као и Туристичке организације Херцег Нови. Учесници конференције, њих 120, су реномирани професори и научници из целог света.

И овај скуп потврђује да сезона у Институту "Др Симо Милошевић" траје, а тако ће према најавама бити све до краја октобра, каже Никола Мрачевић, директор маркетинга Института. Од почетка септембра почињу доласци већих група Норвежана и Холанђана.

- Наши корисници преферирају јесен када су ниже температуре ваздуха. Више смо него задовољни са досадашњим периодом с обзиром на то да је 6.000 ноћења више реализовано у односу на прошлу годину. Тренутно је у Институту 1.200 гостију, 550 у првој фази, а 650 у објекту друге фазе. Током лета смо, поред гостију који користе терапије и терапијске процедуре, имали и доста спортских екипа. Такође је велики број агенција из Грчке, Мађарске, Словеније, које су госте смештале у Институт у оквиру кружних путовања - рекао је Мрачевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Брнабић о “Винчи”: Јака наука у интересу напретка

Он додаје да ће наредне четири године у Институт долазити по седам група годишње у којима је по 140 пацијената. Њихов боравак је планиран по 28 дана. Почињаће средином априла, а трајаће до 1. новембра, што значи сигурних скоро 1.000 гостију.

Објекат друге фазе Института биће отворен до 31. октобра, а прва фаза радиће до Нове године.

ДРЖАВНИ ПРОГРАМ

Норвешки државни програм који се у Институту "Др Симо Милошевић" реализује пуне 42 године, а у склопу њега је у Игалу боравило више од 50.000 гостију, биће настављен, а уговор за долазак норвешких пацијената потписан је за период 2019-2022.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

E

27.08.2018. 17:07

NAS U SRBIJI NE ZANIMA ŠTA SE NE RADI ILI RADI U NESRETNIM DRŽAVICAMA ne privatizujte "večernje novosti" zbog vas nekoliko

eee

27.08.2018. 20:46

@E - eeeeeeeeeeeeeeee bre, bre grad u kome vratiše ćirilicu, slavu slave, skoro 70 podsto stanovništva se izjasnilo kao Srbi, skup o kome pišu organizuje institut Vinča i šta hoćete svoj narod da gubimo, sramota. Novosti samo napred većinu nas interesuje prijateljski bratski Herceg Novi