ЗАЕВ ПОРУЧИО ГРАЂАНИМА: Македонија поносно улази у НАТО и ЕУ

Танјуг

13. 08. 2018. у 12:20

Премијер Зоран Заев поручио је грађанима да Македонија поносно улази у НАТО и ЕУ и да је "време за одлуку"

ЗАЕВ ПОРУЧИО ГРАЂАНИМА: Македонија поносно улази у НАТО и ЕУ

Премијер Македоније Зоран Заев AP Photo

Премијер Зоран Заев поручио је грађанима да Македонија поносно улази у НАТО и ЕУ и да је "време за одлуку".


Заев је у оквиру кампање за септембарски референдум, на којем грађани те бивше југословенске републике треба да потврде споразум са Грчком о новом имену, на Фејсбук профилу поручио да тај споразум отвара пут Македоније ка чланству у НАТО и ЕУ.

Иначе, у Македонији је увелико у току кампања којом се грађани позивају да изађу на референдум, 30. септембра и кажу "да" споразуму са Грчком.


С тим у вези је снимљено и неколико видео спотова, који грађане треба да увере у све предности тог споразума према којем би ново име те државе било - Република Северна Македонија.

Најутицајнија опозициона ВМРО-ДПМНЕ, међутим, још се није изјаснила о референдуму, а власт страхује да би та странка могла да позове своје симпатизере на бојкот, што би могло да угрози позитиван исход изјашњавања.


ЗАЕВ: ВМРО ДА СЕ ИЗЈАСНИ ДА ЛИ ЈЕ ЗА БУДУЋНОСТ МАКЕДОНИЈЕ

Владајућа СДСМ премијера Зорана Заева апеловала је на лидера Христијана Мицкоског и представнике најутицаније опозиционе ВМРО-ДПМНЕ да се на предстојећем референдуму о имену Македоније изјасне да ли су за будућност земље и евроинтеграције или враћање у мрачну прошлост криминала и изолације.

У саопштењу СДСМ, преносе македонски медији, поручује се да 30. септембра грађани одлучују о својој будућности, чланству у НАТО-у и ЕУ са очуваним и ојачаним идентитетом .

Уверени да ће грађни на предстојећем референдуму гласати за ту бољу будућност, СДСМ поручује да чланство у ЕУ и НАТО нема алтернативу.

Референдум је, кажу, истинска и историјска прилика за напредак земље и стога позивају Мицкоског и ВМРО-ДПМНЕ да се изјасне о питању референдума.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Hehehehehe

13.08.2018. 12:39

Pa nisu te džaba ameri godinama gurali da dođeš na tu funkciju. Sad došlo sve na naplatu, a tvojim moralnim vrednostima nije problem da sve to progutaš.

darko

13.08.2018. 12:49

Baš smo okruženi "prijateljima".Kraj takvih prijatelja ,neprijatelji su nam zaista suvišni.

Dusan Va.

13.08.2018. 13:55

Od koga to treba da brani NATO Makedonkju? Jedini njihov neprijatelj danas i u buduce su njihovi danasnji prijatelji siptari koji ce im za koju godinu uz pomoc NATO-a oduzeti pola zemlje i pripojiti Albaniji.

MiroslavM

13.08.2018. 15:37

Haha ponosno... Kad sam prosao od Ohrida do Skoplja na velikim jarbolima vijore se samo Albanske zastave,Vise puta pomislio sam da sam u Albaniji. Nigde na toj relaciji nisam video Makedonsku zastavu. Jel to ponosna Makedonija?