ДОМАЋИНУ Будимиру Јашовићу из села Јагњило, код Пљеваља, пре неколико дана пси луталице су усмртили и повредили око 40 оваца и јагњади. Напуштени пси су у јутарњим часовима упали у тор, растерали стадо које је бројало деведесет оваца и седамдесеторо јагњади, и порушили део обора. Уследило је разгоњење стада по оближњим ливадама и боровој шуми све до града, при чему је страдало око 40 оваца и јагњади.

- Од Нове године напуштени пси преполовили су ми стадо. У непосредној близини имања, налази се око педесет паса луталица, који се ничега не плаше. Свакодневно ми нападају стоку, тако да су ми од 1. јануара до данас усмртили око тридесет оваца, јагњади, коза и јаради. Пре неколико дана су ми повредили краву. Страшно је шта се овде дешава. И кад бих хтео не могу да убијам псе, али јавно кажем да би ми било боље да убијам псе и да идем у затвор него да трпим то што ми се дешава - каже Јашовић и додаје да је боље у затвору него гледати како му пропада имовина од које живи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Општинско јагње" затровало стадо

Каже да је у претходном периоду покретна трака од копа Рудника угља до депоније Јагњило раздвајала градску депонију од његовог имања. Сада је трака уклоњена и пси долазе са депоније и нападају стоку. Он наводи да ће након увиђаја ветеринара и након што се уз помоћ минђуша тачно утврди колико је усмрћено оваца и јагњади, тужити и локалну управу и државу, јер су заштитили псе, а нису их сместили тамо где никоме неће правити штету.

-Н а суду ћу тражити обештећење, јер је ово страшно - каже Јашовић, и истиче да се његов проблем мора решавати јер су напуштени пси практично подивљали.

НАПАЛИ МУ И ЖЕНУ

ЈАШОВИЋ додаје да су напуштени пси прошле године напали и повредили његову супругу, која је пошла да однесе сир комшиници. Наглашава да је због уједа пса морала месец дана да иде у Пљевља да прима инјекције.