БАР -Четри дана имала је беба Ш.А. која је преминула у Општој болници Бар. Узрок смрти још није познат. У Вишем тужилаштву је формиран предмет и наложена обдукција, а налаз се још чека.

Дан пре беба и мајка која се породила природним путем отпуштене су кући.

Директор Опште болнице Бар, Драгослав Томановић, казао је да није билио никаквих проблема на порођају и потврдио да је беба рођена природним путем.

-Виталност на рођењу је била добра, беба је добила највећу оцену и све време хоспитализације није било неких видљивих болести.

Дан након што су мајка и дете отпуштени, родитељи су донели дете у болницу скоро без знакова живота са обилним крварењима, казао је др Томановић. Према његовим речима, покушана је реанимација која нажалост није успела. Случај је преузела полиција и тужилаштво.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Novorođenče bačeno u koprive preminulo, majka negira da se porodila!?

У Вишем државном тужилаштву у Подгорици формиран је предмет о овом случају.

-У Вишем државном тужилаштву у Подгорици формиран је предмет поводом смрти новорођенчета женског пола, које је преминуло дана 21. јуна и од стране тужилаштва донета је наредба за обдукцију тела новорођенчета. Од Управе полиције захтевано је прикупљање потребних обавештења од родитеља новорођенчета, као и доктора који су поступали по пријему бебе у Општој болници у Бару, а наложено је и прибављање медицинске документације на име новорођенчета. Осим тога, предузеће се и друге неопходне радње за којима се укаже потреба током поступка, а све у циљу утврђивања свих чињеница и околности које су од значаја за овај случај, саопштено из Вишег тужилаштва.

Родитељи бебе која је преминула су из Бара.